Gép
Januárban AGROmashEXPO és AgrárgépShow
2023. December 26.
A gépberuházások eddig is, és ezt követően is hozzájárulnak a mezőgazdaság termelékenységének és hatékonyságának növekedéséhez. A vezető piaci szereplők, a legismertebb nemzetközi és hazai márkák ismét megjelennek 2024. január 24-27. között megrendezendő szakkiállításon.

Mezőgazdaságunk Európai Unióhoz mért felzárkózása jelentős. Míg termelékenységünk 2010-ben az EU értékének 41 százalékát érte el, ez az arány 2021-re 67 százalékra nőtt. Mindez köszönhető az elmúlt években lezajlott technológiai modernizációs folyamatnak, amelyet mintegy 1.200 milliárd forintnyi hatékonyságnövelésre fordítható támogatás is segített – közölte Feldman Zsolt a 2024 januárjában megrendezendő 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow sajtótájékoztatóján.

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára úgy fogalmazott: a magyar mezőgazdaság hatékonyságban, termelékenységben nagyot lépett előre. Abban, hogy a 2022-es aszályos évet és az idén megjelent ukrán termények európai piacon történő megjelenése okozta piaci krízist is állta a magyar mezőgazdaság, jelentős szerepe van annak, hogy az elmúlt években a szektor hatékonysága erősödött.

A mezőgazdasági géppiacra érdemi hatással voltak az elmúlt években a precíziós gazdálkodásra történő átállást elősegítő, a kertészetek és szőlőültetvények gépesítését, az állattartók technológiai megújulását segítő konstrukciók. A további technológiai előrehaladást szeretné az agrártárca ösztönözni a 2024-ben megjelenő új, beruházást támogató pályázatok kiírásával. A gazdálkodást érintő nehéz piaci és gazdasági viszonyok miatt az Agrárminisztérium a pályázatokhoz kapcsolódóan előlegnyújtással és a kamatköltségek elszámolhatóvá tételének megteremtésével szeretné ösztönözni a mezőgazdasági beruházásokat.

A gépberuházások eddig is, és ezt követően is hozzájárulnak a mezőgazdaság termelékenységének és hatékonyságának növekedéséhez. A vezető piaci szereplők, a legismertebb nemzetközi és hazai márkák ismét megjelennek 2024. január 24-27. között az AGROmashEXPO és AgrárgépShow rendezvényen, ahol bárki megismerkedhet az újonnan kínált innovatív megoldásokkal és fejlesztésekkel.

2024-ben a korábbinál is nagyobb területen, több mint 37 ezer négyzetméteren, nyolc pavilonban várják a kiállítókat és az érdeklődőket a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállításközpontban négy napon keresztül. Itt a legismertebb nemzetközi mezőgazdasági gépmárkák mellett a hazai gépgyártás legfontosabb képviselői is bemutatkoznak.

Ezúttal is kiemelt figyelmet kapnak a vetőmagok, az egyéb szaporítóanyagok, növényvédőszerek, műtrágyák és kártevőmentesítő anyagok.

A közönség érdeklődésének eleget téve pedig visszatér a szőlészet és pincészet témakör.


 

Szalkai és TársaMagyar Pékség Kft.Formula GPHajdú László diófa banner - törölhetőHotel Hunor - törölhetőAgrologica 04.17.Agro NatúrtápIvóvíz6DerulaGordius Solution tenderAtukavíz2Cincilla2Charlie HűtőVC 999 05.02.Máté Metál 04.17.Horváth és HuszárCincillaFórum Plussz Kft,Szamos AblakAgroforte GrainOrbán KályhaMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőAtukavíz1 05.01.-igDPMG Zrt.Pályázat Európa Kft.Atukavíz3Szilágyi HűtőGyümölcsgép
PRINT LAPOK