Köztér
Expo Kalendárium 2024
2024. March 25.
Csokorba szedve foglaltuk össze 2024 legfontosabb agráriumhoz kapcsolódó kiállításait és rendezvényeit, hogy ne Önnek kelljen keresgélnie. Kalendáriumunk elsősorban hazánkra fókuszál, de azért kikacsintunk külföldre is. A rendezvényeket időrendben vesszük sorra.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Szentlőrinci Mezőgépnapok
Időpont: 2024. augusztus 7-8.
Helyszín: Szentlőrinci Rendezvény Centrum
Honlap: www.bmvk.hu/szolgaltatasok/rendezvenyszervezes/szentlorinci-mezogepnapok/

Szentlőrinci MEZŐGÉPNAPOK két napon keresztül technikák és technológiák színe-javát vonultatja fel a mezőgazdaságban tevékenykedő, a gazdálkodás újdonságai iránt érdeklődő agrárgazdálkodók számára.

Farmer Expo
Időpont: augusztus 29-31.
Helyszín: 4032 Debrecen, Böszörményi út 138.
Honlap: https://www.farmerexpo.hu/

A Farmer-Expo Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, mely első pillanattól kezdve céltudatosan az agráripari ágazatcsoport részeseinek és partnereinek igyekszik minél szélesebb körű és minél hatékonyabb lehetőségeket biztosítani a kapcsolatteremtésre, a kapcsolatok elmélyítésére.

A kiállítás ennek megfelelően fórumot biztosít a közvetlenül mezőgazdasági termeléssel foglalkozó, illetve az ehhez a szférához kapcsolódó, azzal partneri viszonyban álló hazai és külföldi cégeknek, vállalkozásoknak és szervezeteknek a termékeik, szolgáltatásaik bemutatására.

Országos kukorica fajtabemutató
Időpont: szeptember 5.
Helyszín: 2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2.
Honlap: www.atk.hun-ren.hu

Az előadók az aktuális kutatási eredmények ismertetése mellett azok gyakorlati hasznosítását is áttekintik, a mezőgazdasági szakemberekkel közösen. A HUN-REN ATK Mezőgazdasági Intézete a hagyományos alap és alkalmazott kutatásai mellett, a tudományos közlemények részeként, fajtabemutatókon mutatja be a legújabb eredmények gyakorlatba átültetett hasznosíthatóságát. 

A kísérleti eredmények ismertetése nemcsak a genetikai alapok felhasználásából, új fajták és hibridek kifejlesztéséből áll, hanem része az új termesztéstechnológiai tudás átadásának, a felnövekvő új generációk szemléletformálásának is. A kutatók szándéka nem kizárólag a tudományos munkájuk bemutatása, hanem személyes konzultáció folytatása, továbbá szaktanácsadás.

Bábolnai Gazdanapok – A hagyomány és innováció találkozása
Időpont: szeptember 5-7.
Helyszín: 2943 Bábolna, Komáromi, Esztergom, Komoran, Mészáros u. 1.
Honlap: https://www.babolnaigazdanapok.hu/

A gazdanapok fókuszában a gépesítés, a szántóföldi növénytermesztés és a lótenyésztés áll. Ráadásul ezen a rendezvényen kap helyet Magyarország legnagyobb szabadtéri gépkiállítása is. A gépek mellett többek között talajszelvény, szaktanácsadási pont, kukorica- és cirok fajtabemutató és szakmai előadások várják a gazdákat, míg a családoknak lovas- és gyermekprogramokkal készülnek a szervezők.

AGROMALIM Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár, Arad
Időpont: szeptember 5-8.
Helyszín: Románia, 310375 Arad, Calea Aurel Vlaicu 300
Honlap: https://www.ccia-arad.ro/agromalim/

Románia egyik kiemelt agrár-élelmiszeripari rendezvénye, ahol a résztvevők és látogatók megismerhetik az aktuális növénytermesztési technológiákat, gépeket és berendezéseket, állattenyésztési rendszereket, takarmányokat, gyógyszereket és állatorvosi műszereket, továbbá élelmiszeripari berendezéseket, agrár-élelmiszeripari termékeket, csomagolási technikákat.

A kiállításon kiadónk évről évre saját standdal képviselteti magát, ahol a román nyelvű PUNTEA és a Magyar Mezsgye c. kiadványunkat is terjesztjük.

Indagra Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás, Bukarest
Időpont: október 30. - november 3.
Helyszín: Románia, 011465 Bukarest, Romexpo, Bulevardul Mărăști 65-67.
Honlap: https://www.indagra.ro/en/ 

Románia legnagyobb mezőgazdasági szakkiállítása, amely a mezőgazdasági, szőlészeti, kertészeti és állattenyésztési és élelmiszeripari területek legújabb trendjeit mutatja be.

Az INDAGRA a csarnokokon belül több szektorra oszlik, amelyek tematikája hatalmas:
öntözőrendszerek, üvegházak és szoláriumok, palánták, vetőmagok, műtrágyák, szőlőtermesztés, mezőgazdasági eszközök és felszerelések, silók, állattenyésztési, állat- és madártartási eszközök és felszerelések, állatgyógyászati ​​termékek.

Az élelmiszeriipari társrendezvény, az Indagra Food a B1 csarnokban kap helyet, ahol az élelmiszeripar teljes spektrumán túl felvonul a csomagolástechnika színe java.

ANImashExpo
Időpont: 2024. november 28-30.
Helyszín: HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ
Honlap: https://hungexpo.hu/events/animashexpo/

Az ANImashEXPO egy olyan hiánypótló kiállítás, amelyre az igényt maga a szakmai közönség fogalmazta meg. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén idén, első alkalommal kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy az állattenyésztési ágazat teljes egésze egy kiállítási területen mutatkozhasson be.

A rendezvény eredete a 45 ezer fős szakmai látogatókra épülő AGROmashEXPO sikertörténetére vezethető vissza. A színvonalas és állandó teltházas szakkiállításra az ország minden pontjáról érkeznek szakemberek. Ezt a hagyományt folytatva az ANImashEXPO az állattenyésztés és állategészségügy terén kíván üzleti lehetőséget teremteni. Összehozza a legkiválóbb szakembereket, vállalkozásokat és szervezeteket, hogy együtt járuljanak hozzá a terület fejlődéséhez.


Otis Bt.Lévay StúdióDigitasForest PowerAgroforte GrainGB-TradeErforg-AimMizse-PlastNanosegment 09.08.Med-PlastBerek-VízBorda Gépipari Kft.IlinoxPályázat Európa 08.01.Hotel Hunor - törölhetőModinvestNRG Services Kft. 07.29.IsterraKovács ImreSizolev 07.25.Aboszol 08.01.Cad-ServerMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőMEVA-HUNektárplastCharlie HűtőDPMG Zrt.Magyar Pékség
PRINT LAPOK