Köztér
Expo Kalendárium 2024
2024. March 25.
Csokorba szedve foglaltuk össze 2024 legfontosabb agráriumhoz kapcsolódó kiállításait és rendezvényeit, hogy ne Önnek kelljen keresgélnie. Kalendáriumunk elsősorban hazánkra fókuszál, de azért kikacsintunk külföldre is. A rendezvényeket időrendben vesszük sorra.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

FoodTechShow
Időpont: április 9-10.
Helyszín: Budapest 1024, Kis Rókus u. 16-20., Millenáris, B épület
Honlap: https://www.foodtechshow.info/

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gép- és technológiai kiállítást szervez élelmiszeripari fókusszal, tagjai és az élelmiszer-előállítási láncba befektetőként jelentkező, más ágazatokban tevékenykedő vállalkozások részére.

A kiállításon az érdeklődők megtekinthetik a legkorszerűbb gépeket, technológiai megoldásokat, valamint kerekasztal beszélgetéseket hallhatnak szakértők bevonásával, ahol az élelmiszeripar szerepéről, jelenlegi helyzetéről és jövőbeli kilátásairól, a termékek bel-és külpiacra jutásáról adnak értékes információt. A kiállításon a hagyományos és az innovatív technikai megoldásokat is bemutatják és kiemelten kezelik az Ipar4.0-ás megoldásokat, a digitalizációt, az automatizációt, a robottechnikát.

Agraria
Időpont: április 18-21.
Helyszín: Románia, Jucu, Tetarom III Ipari Park
Honlap: https://www.agraria-dlg.ro/en/agraria-4/

Románia legnagyobb vidéki mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása. A gazdák, szakemberek, üzletemberek és különböző hatóságok fontos találkozási pontja. A rendezvényen az agárium teljes vertikuma felvonul: a növénytermesztéstől kezdve az állattenyésztésen át a legmodernebb gépekig, az élelmiszeriparral és csomagolástechnikával bezárólag.

Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár
Időpont: 2024. május 2-4
Helyszín: 6800 Hódmezővásárhely, Aranyág kert 71.
Honlap: https://www.allattenyesztesinapok.hu/

Az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi- díszbaromfi-, és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be.

A küllemében is lenyűgöző állatkiállítói terület nagy létszámú és széles választékú őshonos, szinte valamennyi mai modern, intenzív hasznosítású és sokszor másutt nem látható, különleges tenyészállatnak ad helyet. A kellemes hangulatú, magyaros stílusú, nádfedeles, fa szerkezetes állatbemutató terek tökéletes hangulatot teremtenek a vidék legnagyobb mezőgazdasági szakmai találkozójának.

Pápai Expo és Agrárpiknik
Időpont: 2024. május 10-11.
Helyszín: 8500 Pápa, Várkert utca 4.
Holnap: https://www.papaiagrarexpo.hu/

A rendezvény mind helyben, mind az országos agrárszakma részéről kiemelt jelentőségű, több, mint 25 éves múltjának köszönhetően jelentős hagyományokkal bír, és nem csak Pápa város és térsége, hanem az egész régió lakosságát vonzza. A fókuszban évek óta, így 2024-ben is, a generációváltás áll, a NAK-nak a rendezvénnyel nem titkolt célja, hogy a fiataloknak ezen a fórumon keresztül is megmutassa a mezőgazdaság és élelmiszeripar modern oldalát, megismertesse őket a szakmával, vonzóvá téve számukra azt.

Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár
Időpont: május 18-23.
Helyszín: Szerbia, 21137 Novi Sad, Hajduk Veljkova 11
Honlap: https://www.sajam.net/en/calendar-2024/spring-2024/91st-international-agricultural-fair

A vásár nem csak Szerbia, de Európa gazdasági életében is meghatározó fórum, ahol több, mint ezer kiállító mutatkozik be százezernél is több látogató előtt szerte a világból. Tenyésztők és felvásárlók, világmárkák képviselői és helyi kistermelők egyaránt részt vesznek az immár több mint egy évszázada, minden év májusában tartandó újvidéki mezőgazdasági vásáron. A térség egyik legnagyobb agráripari rendezvénye felvonultatja az új mezőgazdasági eszközöket, bővelkedik előadásokban és konferenciákban, ezenkívül bemutatja a fejlesztéseket és az újításokat. Nemcsak a földműveseket és a befektetőket vonzza, hiszen itt mindenki találhat kedvére való programot.

Agrofood 2024
Időpont: május 22
Helyszín: Kecskemét, Four Points by Sheraton
Honlap: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/konferencia-agrar/agrofood-2024/1641/attekintes

A Portfolio Agrofood 2024 Konferencia a Portfolio Csoport új, országos jelentőségű rendezvénye az élelmiszeripari vállalkozások, illetve az iparággal kapcsolatban álló beszállító mezőgazdasági termelők, a kiszolgáló-szolgáltató ágazatok és élelmiszerkereskedelmi cégek számára. A konferencia részletesen áttekinti az élelmiszeripar piaci, támogatási, finanszírozási és szabályozási helyzetét, és kiemelten foglalkozik az iparág hatékonyságnövelést célzó fejlesztési-beruházási lehetőségeivel.

AgriPlanta és RomAgroTec Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár, Fundulea
Időpont: május 23-26.
Helyszín: Románia, 915200 Fundulea DJ402
Honlap: https://www.agriplanta.ro/?lang=en

A 36 hektáron elterülő szakkiállítás Románia legnagyobb agrár-gép showja, ahol a gazdák megismerkednek a legújabb gépekkel és technológiákkal. Az évek során, az AgriPlanta ennél is többé vált egy olyan hálózati és kommunikációs platformmá, ahol a gazdákhoz és szakemberekhez minden évben csatlakoznak a közintézmények, szakmai szervezetek és oktatási intézmények is.

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow
Időpont: június 5-6.
Helyszín 2422 Mezőfalva, Nagysismánd 1.
Honlap: https://www.szantofoldinapok.hu/

Az ország legnagyobb szántóföldi kiállításán a szervezők a fenntartható, illetve a klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek, eszközök bemutatására helyezik a hangsúlyt, emellett változatos és izgalmas szakmai programokat kínálni az odalátogatóknak.

A rendezvényen résztvevők biztosan számíthatnak majd a 42 hektáros területen fajta- és gép- és technológiai bemutatókra, találkozhatnak a legújabb fejlesztésekkel az input anyagok, illetve a gépek és gépkapcsolatok terén is.

Farmer Expo
Időpont: augusztus 29-31.
Helyszín: 4032 Debrecen, Böszörményi út 138.
Honlap: https://www.farmerexpo.hu/

A Farmer-Expo Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, mely első pillanattól kezdve céltudatosan az agráripari ágazatcsoport részeseinek és partnereinek igyekszik minél szélesebb körű és minél hatékonyabb lehetőségeket biztosítani a kapcsolatteremtésre, a kapcsolatok elmélyítésére.

A kiállítás ennek megfelelően fórumot biztosít a közvetlenül mezőgazdasági termeléssel foglalkozó, illetve az ehhez a szférához kapcsolódó, azzal partneri viszonyban álló hazai és külföldi cégeknek, vállalkozásoknak és szervezeteknek a termékeik, szolgáltatásaik bemutatására.

Bábolnai Gazdanapok – A hagyomány és innováció találkozása
Időpont: 2024. szeptember 5-7.
Helyszín: 2943 Bábolna, Komáromi, Esztergom, Komoran, Mészáros u. 1.
Honlap: https://www.babolnaigazdanapok.hu/

A gazdanapok fókuszában a gépesítés, a szántóföldi növénytermesztés és a lótenyésztés áll. Ráadásul ezen a rendezvényen kap helyet Magyarország legnagyobb szabadtéri gépkiállítása is. A gépek mellett többek között talajszelvény, szaktanácsadási pont, kukorica- és cirok fajtabemutató és szakmai előadások várják a gazdákat, míg a családoknak lovas- és gyermekprogramokkal készülnek a szervezők.

AGROMALIM Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár, Arad
Időpont: szeptember 9-12.
Helyszín: Románia, 310375 Arad, Calea Aurel Vlaicu 300
Honlap: https://www.ccia-arad.ro/agromalim/

Románia egyik kiemelt agrár-élelmiszeripari rendezvénye, ahol a résztvevők és látogatók megismerhetik az aktuális növénytermesztési technológiákat, gépeket és berendezéseket, állattenyésztési rendszereket, takarmányokat, gyógyszereket és állatorvosi műszereket, továbbá élelmiszeripari berendezéseket, agrár-élelmiszeripari termékeket, csomagolási technikákat.

A kiállításon kiadónk évről évre saját standdal képviselteti magát, ahol a román nyelvű PUNTEA és a Magyar Mezsgye c. kiadványunkat is terjesztjük.

Indagra Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás, Bukarest
Időpont: október 30. - november 3.
Helyszín: Románia, 011465 Bukarest, Romexpo, Bulevardul Mărăști 65-67.
Honlap: https://www.indagra.ro/en/ 

Románia legnagyobb mezőgazdasági szakkiállítása, amely a mezőgazdasági, szőlészeti, kertészeti és állattenyésztési és élelmiszeripari területek legújabb trendjeit mutatja be.

Az INDAGRA a csarnokokon belül több szektorra oszlik, amelyek tematikája hatalmas:
öntözőrendszerek, üvegházak és szoláriumok, palánták, vetőmagok, műtrágyák, szőlőtermesztés, mezőgazdasági eszközök és felszerelések, silók, állattenyésztési, állat- és madártartási eszközök és felszerelések, állatgyógyászati ​​termékek.

Az élelmiszeriipari társrendezvény, az Indagra Food a B1 csarnokban kap helyet, ahol az élelmiszeripar teljes spektrumán túl felvonul a csomagolástechnika színe java.

ANImashExpo
Időpont: 2024. december 5-7.
Helyszín: HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ
Honlap: https://hungexpo.hu/events/animashexpo/

Az ANImashEXPO egy olyan hiánypótló kiállítás, amelyre az igényt maga a szakmai közönség fogalmazta meg. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén idén, első alkalommal kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy az állattenyésztési ágazat teljes egésze egy kiállítási területen mutatkozhasson be.

A rendezvény eredete a 45 ezer fős szakmai látogatókra épülő AGROmashEXPO sikertörténetére vezethető vissza. A színvonalas és állandó teltházas szakkiállításra az ország minden pontjáról érkeznek szakemberek. Ezt a hagyományt folytatva az ANImashEXPO az állattenyésztés és állategészségügy terén kíván üzleti lehetőséget teremteni. Összehozza a legkiválóbb szakembereket, vállalkozásokat és szervezeteket, hogy együtt járuljanak hozzá a terület fejlődéséhez.


Agroforte GrainHajdú László diófa banner - törölhetőCincillaDerulaSzalkai és TársaGyümölcsgépMáté Metál 04.17.Charlie HűtőPályázat Európa Kft.Horváth és HuszárDPMG Zrt.Szamos AblakAtukavíz3Atukavíz2Gordius Solution tenderOrbán KályhaVC 999 05.02.Atukavíz1 05.01.-igAgrologica 04.17.Fórum Plussz Kft,Hotel Hunor - törölhetőMagyar Pékség Kft.Cincilla2Ivóvíz6Agro NatúrtápFormula GPSzilágyi HűtőMagyar Kukorica Klub banner - törölhető
PRINT LAPOK