Pályázatok
Pályázzanak tanyafejlesztésre!
2023. May 02.
Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című, rendkívül sikeres pályázati felhívását ismét meghosszabbította.

Ezáltal a támogatási kérelmek benyújtására 2023. október 1-ig van lehetőség.

Nagy István agárminiszter szerint az Agrárminisztérium elkötelezett a vidéki térségek falvaiban az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés bővítése, valamint az épített infrastrukturális eszközök kisléptékű fejlesztése iránt. A tanyákon élő természetes személyek az eddigi maximális 6,2 millió forint helyett immáron maximálisan 7,8 millió forint támogatásban részesülhetnek. Ezzel párhuzamosan emelkedett az egyes tevékenységek megvalósítására fordítható összeg is: a háztartási léptékű szennyvízkezelést, tisztítást-, ivóvízellátást végző rendszerek, vagy hálózatra kapcsolt villamos energia rendszer esetében maximum 6 millió forint támogatás igényelhető a jövőben.

Szigetüzemű rendszerek kiépítése esetében a 6 millió forintos korlát nem értelmezendő, a támogatási összeg elérheti a 7,8 millió forintot is.

A pályázati konstrukciónak köszönhetően már 3.636 kérelem kapcsán összesen 14,61 milliárd forint támogatást ítéltek meg. A Kormány határozott célja, hogy a jövőben is, folyamatosan lehetőséget biztosítson az elszigetelten, a tanyákon élők és gazdálkodók életminőségének és helyzetének javítására.

A pályázati felhívások részletei megtalálhatóak a www.palyazat.gov.hu honlapon.


 

 

Cad-ServerHotel HunorGo-Mo Kft.Borda Gépipari Kft.Berek-VízKaunisMizse-PlastForest PowerAtukavíz2DosanKén Kft.SóstótargIsterra3commMed-PlastLidraDigitasMg. FalkerErforg-AimAgroplast kft.Fém- ls Faipari SzövetkezetHajdú László diófa banerAtukavíz3Magyar Kukorica Klub bannerKirály és Király banner 24.03.17-igGB TradeAtukavíz1Damisol
PRINT LAPOK