Köztér
Agromalim 2023
2023. September 13.
Szeptember 7-10. között rendezték meg Aradon az AGROMALIM Nemzetközi Agrár- és Élelmiszeripari Szakkiállítást, Románia egyik legjelentősebb és leglátogatottabb ágazatspecifikus rendezvényét, melyen több magyar cég is bemutatkozott.

Az Expo Arad területén immár 33. alkalommal megrendezett Agromalim kiállítás kiváló lehetőség a magyar vállalkozások számára az exportpiaci jelenlétük fejlesztésére, valamint üzleti kapcsolatrendszerük bővítésére.

A Feliciter Kiadó – a hagyományoknak megfelelően – a PUNTEA c. román gazdasági magazinjával és a Magyar Mezsgye magyar nyelvű agrár szaklapjával volt jelen a rendezvényen, egyúttal a következő 12 magyar vállalkozást is képviselve a standján: Aranykalász Gazdák Kft., D-Aqua Kft., Etivera Hungary Kft., Kapacitív Kkt., Kovas Kft., Masa István e.v., Micro-Plast Kft., Rastyl Kft., S.C. Varing Rom Trade Srl., Spiralter Kft., Traktorbolt Kft. és Windmill Kft.

A kiállítás négy napja alatt a kiállítók és a látogatók körében is terjesztettük magazinjainkat és megbízóink szóróanyagait, a szombati rendezvény helyszínén, a konferenciateremben ugyancsak. 

A magyarországi cégek hangsúlyos jelenlétet idén is a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. tette teljessé, a nemzeti standon ugyanis tizenhárom vállalkozás mutatkozhatott be e rangos, az agráripar szinte teljes spektrumát felölelő seregszemlén.

A szakkiállítás nyitó rendezvényén a résztvevő kiállítók vezetői és munkatársai, politikusok illetve a sajtó és az érdeklődők jelenlétében Gheorghe Seculici, az Arad Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Iustin Cionca, Arad Megye Tanácsának elnöke és Tóth Csaba prefektus köszöntötte a megjelenteket. A házigazdák képviseletében Lazăr Faur aradi alpolgármester szólásra kérte Iustin Cionca tanácselnököt, Aurel Simiont, a Mezőgazdasági Minisztérium államtitkárát és Gheorghe Seculiciot. Köszöntőt mondott Tóth Csaba prefektus, Valeriu Tabără, a Mezőgazdasági és Szőlészeti Akadémia elnöke, Cosmin Alin Popescu, a Temesvári Tudományegyetem rektora, valamint Florinel Bârcă, az Országos Állattenyésztési Akadémia dékánja. A konferencia végén beszédet mondott Magyarország Bukaresti Nagykövetségének mezőgazdasági attaséja, dr. Sándor Tibor is.

A jelenlévők egyetértettek abban: örömteli, hogy ez a nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítás eljutott a 33. rendezvényhez. A vásár palettája egyre inkább bővül, egyre több európai nagyvállalat kíván itt bemutatkozni, illetve partnert szerezni tevékenységének a bővítéséhez.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. – az Aradi Magyar Gazdák Egyesülete társzervezésében – A gabonakereskedelem helyzete a régióban címen B2B tárgyalásokkal egybekötött szakmai fórumot szervezett szombaton a kiállítás kísérőrendezvényeként. A konferencia célja az volt, hogy az iparági aktualitások és kereskedelmi trendek bemutatásán túl lehetőséget biztosítson a részt vevő magyar vállalkozásoknak célzott üzleti tárgyalások lefolytatására a meghívott román gazdákkal, agráripari vállalkozókkal, disztribútorokkal.

A kiállítás katalógusa ITT található. 

Képgalériánkat facebookon oldalunkon itt találja!


Az Erdélyi Magyar Televízió tudósítása a kiállításról:

 

Román nyelvű TV tudósítás, főként a megnyitóról és a külső területeken készült képekkel, riportokkal:

Metall KraftBorda Gépipari Kft.Damisol Kft.GB TradeMed-PlastDigitas Kft.Hotel Hunor - törölhetőPályázat Európa Kft.DPMG Zrt.Erforg-AimNektárplastSzilágyi HűtőMáté-MetálSteel ManufacturingRollspedMAPEI 05.20.VC 999 05.28.Derula 05.28.Berek-VízCharlie HűtőSamu Gazdabolt3commMizse-PlastPolgári BankAgroforte GrainAgro NatúrtápMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőTitan Containers
PRINT LAPOK