Pályázatok
Meghosszabbították a pályázatot
2023. April 20.
Ismét meghosszabbította az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett két sikeres pályázati felhívását.

„A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” és „Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása” című pályázatokra 2023. október 1-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.

A minisztérium - a szélsőséges időjárási viszonyok, a csapadék egyenetlen eloszlása, és a tavalyi súlyos aszályhelyzet miatt - továbbra is kiemelt területként kezeli az öntözéses gazdálkodás fejlesztését. A beruházási pályázati kiírás - továbbra is egyebek mellett - tározóterek, új vízkivételei művek kialakításához, új öntözőgépek és csővezetékek telepítéséhez és az elavult öntözőrendszerek elemeinek cseréjéhez biztosít támogatási forrást a gazdák számára. Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása című felhívás keretében pedig a meglévő, közös érdekeltségű öntözőtelepek üzemeltetésére és az új öntözési beruházások előkészítésére lehet pályázni.

A két pályázati lehetőség alapján a termelők együttesen már 50 milliárd forintot meghaladó támogatásban részesültek, a jövőben pedig a KAP stratégiai terv keretei között lehet majd támogatást igényelni öntözésfejlesztésre, amelynek révén további 70 milliárd forintot tervez a szaktárca a területre fordítani.

A kormány célja, hogy az öntözött területek mértéke folyamatosan növekedjen, mert alapvetően öntözéses körülmények között lehet biztonságos termelést folytatni.

A pályázati felhívások részletei megtalálhatóak a www.palyazat.gov.hu honlapon.

 

NRG Services Kft. 07.29.NektárplastGB-TradeAboszol 08.01.Med-PlastForest PowerBorda Gépipari Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőAgroforte GrainMizse-PlastHotel Hunor - törölhetőErforg-AimNanosegment 09.08.Charlie HűtőMEVA-HUKovács ImreModinvestSizolev 07.25.Pályázat Európa 08.01.Lévay StúdióCad-ServerBerek-VízIsterraDPMG Zrt.IlinoxMagyar PékségOtis Bt.Digitas
PRINT LAPOK