Állat
Újabb támogatás szarvasmarhákra
2023. April 13.
Megjelent az új, tejhasznosítású szarvasmarha ágazatot érintő állatjóléti támogatás, melynek keretösszege 28 milliárd forint. A forrásokra 2023. május 1. és 2023. május 31. között pályázhatnak a gazdálkodók.

A felhívás keretében rendelkezésre álló forrásokat a már jelenleg is futó hasonló támogatás folytatásaként a nőivarú, tejtermelő szarvasmarhák tartása esetén lehet majd igénybe venni.

Az alaptámogatáshoz kapcsolódó kötelezettségeket minden igénylőnek vállalnia kell. Így az állatsűrűségre, gondozói felügyeletre, valamint a fejési technológiára és preventív beavatkozásokra vonatkozó kötelezettségeknek is eleget kell tenni.

A kiegészítő támogatásokhoz kapcsolódó előírások önkéntesek. Ezek a természetes körülmények biztosítására, valamint takarmányozásra vonatkozó előírások.

A kötelezettségek betartásával az állatok általános jóléte javul, viszont az állattartás költségei ezzel párhuzamosan emelkednek. Ezért a megnövekedett többletköltségek kompenzálását célozza a támogatási konstrukció. Kérelmet minden olyan mezőgazdasági termelő benyújthat, aki a nyilvántartási rendszerekben az állatok tartójaként bejegyzett állattartóként szerepel, és akinek tenyészetei maradéktalanul megfelelnek a hatályban lévő állatjóléti előírásoknak, illetve a felhívásban részletezett feltételeknek.

A részletek a www.palyazat.gov.hu oldalon ismerhetők meg. A kötelezettségvállalási időszak 2023. május 1-től 2024. december 31-ig tart.

Mg. FalkerForest PowerBerek-VízIsterraMed-PlastDosanAtukavíz3LidraErforg-AimKén Kft.GB TradeBorda Gépipari Kft.Cad-ServerSóstótargGo-Mo Kft.Király és Király banner 24.03.17-igMizse-PlastAtukavíz2Hotel HunorFém- ls Faipari SzövetkezetDigitasKaunis3commHajdú László diófa banerAtukavíz1Magyar Kukorica Klub bannerDamisolAgroplast kft.
PRINT LAPOK