Gép
Megnyílt az AGROmashEXPO
2024. January 26.
A rendezvény 300 kiállítóval rekordot döntött, így ma már nem egyszerűen a térség egyik legjelentősebb szakkiállításaként, hanem a „mezőgazdaság jövőjének ünnepként” említhető Ganczer Gábor szerint.

A Hungexpo vezérigazgatója az egyre nagyobb érdeklődéssel magyarázta az évről évre bővülő kínálatot, amelynek középpontjában a mezőgazdaság technológiai forradalma áll. A 42. AGROmashExpo és AgrárgépShow szombat estig fogadja a látogatókat a Hungexpo összes pavilonjában.

A szervezők képviseletében a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének  (Megfosz) elnöke beszélt az agrárgépek jövőjéről. Harsányi Zsolt kifejtette, hogy a következő időszakot két nemzetközi trend, a talajvédelemre összpontosító zöld irányzat, valamint a precíz, hatékony munkát elősegítő fejlesztések határozzák meg. Véleménye szerint a magyar mezőgazdaság jól gépesített, de a fejlődés továbbra sem állhat le, hiszen a hatékonyság egyre fontosabb szempont mind a növénytermesztésben, mind az állattartásban. A kiállítás történetében most először autonóm gépek is érkeztek a Hungexpóra, de bármilyen hihetetlen távlatokat is nyitnak ezek az eszközök, szakképzett kezelők és karbantartók nélkül nem érnek semmit – fogalmazott. A kiállítás szervezői ezért háromezer ezer diáknak biztosítják a belépést, abban bízva, hogy az esemény felkelti az érdeklődésüket az agrárgépész pálya iránt.

Az agráriumban a versenyképesség feltétele a fejlesztés, ezért beruházásokban kell gondolkodnia annak a termelőnek, aki hosszú távon a piacon akar maradni – közölte Nagy István agrárminiszter a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban, a 42. AGROmashExpo és AgrárgépShow megnyitóján.

A tárcavezető szerint a gyorsan változó körülmények közepette a mezőgazdaságban is felértékelődött az alkalmazkodás, ez viszont korszerű eszközök nélkül lehetetlen. Az Agrárminisztérium (AM) biztosítja a szükséges forrásokat, 2027-ig 2900 milliárd forint áll a termelők rendelkezésére ahhoz, hogy beszerezzék az új technológiákat - tette hozzá. Az agrárminiszter hangsúlyozta, hogy a mezőgazdaság minden kihívás közepette számíthat a kormányra, a gazdáknak ezért azt tanácsolta, hogy merjenek beruházni, válasszák a fejlődés útját a siker érdekében.

Címlapfotó: Pelsőczy Csaba/AM

Cincilla2Agrologica 04.17.Gordius Solution tenderMagyar Pékség Kft.GyümölcsgépAtukavíz2Fórum Plussz Kft,VC 999 05.02.Szamos AblakIvóvíz6Agroforte GrainMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőMáté Metál 04.17.Hotel Hunor - törölhetőHajdú László diófa banner - törölhetőCharlie HűtőDerulaDPMG Zrt.Pályázat Európa Kft.Agro NatúrtápSzalkai és TársaAtukavíz3CincillaHorváth és HuszárOrbán KályhaSzilágyi HűtőAtukavíz1 05.01.-igFormula GP
PRINT LAPOK