Pályázatok
Itt a pályázat juh- és kecsketartóknak
2022. May 16.
Május 16-ától egy hónapon át nyújthatók be a pályázati támogatási kérelmek az ötmilliárd forintos keretösszegű kiskérődző állatjóléti támogatásra. A minimálisan támogatható állatlétszám 2 állategységnek - azaz 14 állatnak - megfelelő támogatható állategyed.

A kiskérődző állatjóléti támogatás célja, hogy hozzájáruljon az állat- és egészségvédelem folyamatos fejlődéséhez a juh- és kecskeágazatban, és arra ösztönözze a mezőgazdasági termelőket, hogy - a magyar kiskérődző állomány állatjóléti normáinak javítása érdekében - túllépjenek a vonatkozó kötelező előírások betartásán.

A 2022. április 8-án megjelent, 5 milliárd forint keretösszegű Kiskérődző állatjóléti támogatás című felhívás vonatkozásában a támogatási kérelmek benyújtására 2022. május 16. napjától 2022. június 16. napjáig van lehetőség. A támogatás kötelezettségvállalási időszaka 2022. július 1-től 2024. december 31-ig tart.

A felhívás keretében támogatott tevékenységnek minősül a körömápolás, a belső élősködő fertőzöttség ellenőrzése, a külső élősködők, valamint legyek, szúnyogok, nyüvek elleni védekezés és az ásványi anyag kiegészítés alkalmazása.

Ezen kötelezettségek teljesítéséért 215 eurónak megfelelő forintösszeg/állategység/év vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe.

Támogatási kérelem benyújtására jogosult minden olyan mezőgazdasági termelő, aki a nyilvántartási rendszerekben az állatok tartójaként bejegyzett állattartóként szerepel és hatósági állatorvos által ellenjegyzett nyilatkozattal rendelkezik arról, hogy tenyészetei maradéktalanul megfelelnek a hatályban lévő állatjóléti előírásoknak.

 

Hajdú László diófa banner - törölhetőAtukavíz1 05.01.-igSzamos AblakIvóvíz6Szalkai és TársaAgrologica 04.17.Orbán KályhaCharlie HűtőMáté Metál 04.17.Cincilla2DerulaAgro NatúrtápGordius Solution tenderAtukavíz2Hotel Hunor - törölhetőDPMG Zrt.GyümölcsgépFormula GPAtukavíz3Szilágyi HűtőFórum Plussz Kft,Horváth és HuszárAgroforte GrainMagyar Pékség Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőCincillaPályázat Európa Kft.VC 999 05.02.
PRINT LAPOK