Pályázatok
Itt a pályázat juh- és kecsketartóknak
2022. May 16.
Május 16-ától egy hónapon át nyújthatók be a pályázati támogatási kérelmek az ötmilliárd forintos keretösszegű kiskérődző állatjóléti támogatásra. A minimálisan támogatható állatlétszám 2 állategységnek - azaz 14 állatnak - megfelelő támogatható állategyed.

A kiskérődző állatjóléti támogatás célja, hogy hozzájáruljon az állat- és egészségvédelem folyamatos fejlődéséhez a juh- és kecskeágazatban, és arra ösztönözze a mezőgazdasági termelőket, hogy - a magyar kiskérődző állomány állatjóléti normáinak javítása érdekében - túllépjenek a vonatkozó kötelező előírások betartásán.

A 2022. április 8-án megjelent, 5 milliárd forint keretösszegű Kiskérődző állatjóléti támogatás című felhívás vonatkozásában a támogatási kérelmek benyújtására 2022. május 16. napjától 2022. június 16. napjáig van lehetőség. A támogatás kötelezettségvállalási időszaka 2022. július 1-től 2024. december 31-ig tart.

A felhívás keretében támogatott tevékenységnek minősül a körömápolás, a belső élősködő fertőzöttség ellenőrzése, a külső élősködők, valamint legyek, szúnyogok, nyüvek elleni védekezés és az ásványi anyag kiegészítés alkalmazása.

Ezen kötelezettségek teljesítéséért 215 eurónak megfelelő forintösszeg/állategység/év vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe.

Támogatási kérelem benyújtására jogosult minden olyan mezőgazdasági termelő, aki a nyilvántartási rendszerekben az állatok tartójaként bejegyzett állattartóként szerepel és hatósági állatorvos által ellenjegyzett nyilatkozattal rendelkezik arról, hogy tenyészetei maradéktalanul megfelelnek a hatályban lévő állatjóléti előírásoknak.

 

Cad-ServerOtis Bt.Charlie HűtőMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőMizse-PlastBerek-VízNektárplastNanosegment 09.08.Med-PlastForest PowerLévay StúdióPályázat Európa 08.01.DPMG Zrt.IsterraGB-TradeDigitasIlinoxSizolev 07.25.Erforg-AimKovács ImreModinvestAgroforte GrainMEVA-HUHotel Hunor - törölhetőNRG Services Kft. 07.29.Magyar PékségAboszol 08.01.Borda Gépipari Kft.
PRINT LAPOK