Pályázatok
Támogatás galambvásárláshoz
2022. January 05.
A húsgalamb termékpálya fejlesztése és az egységes árualap megerősítése érdekében a tenyésztők 2022-ben is igényelhetnek támogatást hústermelésre szánt vagy annak előállítását célzó tenyésztési program keretében nevelt galamb vásárlására.

A gazdálkodók a 2022. január 15. és március 31. közötti időszakban beszerzett galambokra 2022-ben a korábbiakkal megegyező feltételekkel igényelhetnek támogatást, amelyre 50 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. A támogatási kérelmeket április 1-8. közötti időszakban lehet majd a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül benyújtani.

Nagy István agrárminiszter szerint az eddig nyújtott támogatások eredményeként nőtt a rendszeres értékesítéshez szükséges árualap, és több fővárosi áruházban és étteremben már kapható húsgalamb, illetve galambból készült étel is. Emellett a 80. OMÉK-on a vásárlók már kezükbe vehették az első vákuumcsomagolt húsgalamb-combot és a friss előhűtött zsigerelt húsgalambot.

Újvári FOrgácsolóSóstótargGB TradeMIzse-PlastHotel HunorAgrofolkerThermodamOtisMSG Kft.Geoteam LambdaRóna TamásNektárplastEuroklímaZambelli Colorfer Kft.BordaMeva-HuAmbrus Acél bannerWiraxDomokos SándornéMarázplastHalaspackSwisspartsGordius InoxSamu GazdaboltCemolkerContireg Kft.Cad-ServerEurogreen Tiszafa
PRINT LAPOK