Növény
Veszélyben a csonthéjasok
2024. March 11.
Az enyhe február miatt minden gyümölcstermő növény rügyezni kezdett, de a lehűlés veszélyes lehet, különösen a csonthéjasokat fenyegetik a visszatérő hajnali fagyok – szemlézte az MTI az Agrofórum hírlevelét.

Az elemzés szerint jelentősen növeli a fagykárok esélyét, hogy belföldön a sárgabarack mindenütt virágzás előtt áll, a körte és a birs szintén előrébb tart, mint ilyenkor szokott.
A korábbi hónapokban nem volt olyan hideg, ami veszélyeztette volna a növénytermesztés eredményeit, emiatt viszont jobban átteleltek a kártevők.

Aszály jelenleg nem fenyeget, de a tartós vízborítás károsította a vetéseket, különösen a repcét.

A szántóföldi ültetvényekben terjedő betegségeknek is kedvezhet a hűvös tavasz. A gazdálkodók már megkezdték a rovarölőszeres beavatkozásokat, de valószínűleg további védekezésre lesz szükség a következő hetekben.


Szilágyi HűtőVC 999 05.28.NektárplastHotel Hunor - törölhetőMáté-MetálMetall KraftCharlie HűtőBerek-VízPályázat Európa Kft.Mizse-PlastSamu GazdaboltRollspedDigitas Kft.Derula 05.28.MAPEI 05.20.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőTitan ContainersDamisol Kft.Polgári BankMed-PlastAgroforte GrainErforg-AimDPMG Zrt.Borda Gépipari Kft.Steel ManufacturingGB TradeAgro Natúrtáp3comm
PRINT LAPOK