Pályázatok
Gépek fagykár ellen
2021. November 25.
A Vidékfejlesztési Program keretében 5 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett, „Tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása” című felhívásra november 17-től nyújthatták be a pályázatokat.

A tavaszi fagykárok jelentik az egyik legnagyobb kockázatot, különösen a gyümölcstermesztésben, ahol a fagykár fokozottabban jelentkezik. Mivel a meteorológiai előrejelzések szerint a szélsőséges időjárási események gyakoribbá válnak a jövőben, így a fagyok elleni védekezés szerepe is felértékelődik.

Ez a felhívás a kármegelőző beruházások megvalósításához kíván támogatást nyújtani a termésbiztonság növelése érdekében, ezért a kiírás lehetőséget biztosít a fagykárok elleni berendezések és technológiák, például a rögzített vagy mobil légkeverő berendezés, az autonóm hőtermelő berendezés vagy a vontatott hőtermelő gép beszerzésére. A program keretében igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió forint lehet 80%-os támogatási intenzitás mellett.

A pályázati felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon megismerhetők.

SwisspartsQS 2000Termo Kft.ContiregDinaxMizseplastEndilineHotel HunorSzilvási GroupEtiveraLani ÉpítőElső Beton bannerEupackHunlandNektárplastLabornumHerbamixStarfol PluszHorizont GlobalCad-ServerKaszás OltványKer-TészHunitechColasWiraxGordius InoxDe-Ba Kft.Akvastop
PRINT LAPOK