Állat
Hetvenöt éve mérföldkő
2024. May 02.
A Debreceni Állategészségügyi Intézet tevékenysége egy fontos mérföldkő a hazai állatorvosi diagnosztika és kutatás területén - jelentett ki dr. Nobilis Márton.

Az Agrárminisztérium államtitkára az Intézet alapításának 75. évfordulója alkalmából rendezett eseményen ismertette: az elmúlt 75 év során a laboratóriumi technológiák és módszerek folyamatos fejlődése révén a vizsgálatok még pontosabbá és informatívabbá váltak. Ez a haladás lehetővé tette a szakemberek számára, hogy még hatékonyabban végezzék munkájukat, és az állategészségügy területén naprakészen reagáljanak az újabb és újabb kihívásokra. Hozzátette, az antibiotikum-rezisztencia és más aktuális egészségügyi kérdések folyamatosan új kihívások elé állítják a szakembereket, de meggyőződésünk, hogy az összetett laboratóriumi hálózatunk és a kiválóan képzett szakembereink révén ezekre a kihívásokra is sikeresen tudunk válaszolni.

Dr. Nobilis Márton felhívta a figyelmet arra, hogy az élelmiszerbiztonság és az állategészségügy szorosan összefonódik, így az állategészségügyi laboratóriumokban végzett tevékenység kulcsfontosságú. A Debreceni Állategészségügyi Intézetben folyó kiemelkedő munka nélkülözhetetlen a fogyasztók egészségének védelme és az élelmiszerlánc biztonsága szempontjából is. Az Intézet munkatársainak elhivatottsága, szakmai tudása és kitartása elismerésre méltó. Büszkék vagyunk minden egyes intézményi tagra, akik nap mint nap az állatok és az emberek egészségéért dolgoznak - zárta köszöntőjét az államtitkár.

Címlapfotó: Vermes Tibor/AM

Agro NatúrtápDerula 05.28.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőGB TradeMáté-MetálSteel ManufacturingCharlie HűtőPályázat Európa Kft.Agroforte GrainHotel Hunor - törölhetőMetall KraftBorda Gépipari Kft.Berek-VízDamisol Kft.3commPolgári BankMed-PlastDPMG Zrt.Digitas Kft.Titan ContainersSzilágyi HűtőSamu GazdaboltMizse-PlastMAPEI 05.20.VC 999 05.28.Erforg-AimRollspedNektárplast
PRINT LAPOK