Állat
Az állatorvoslás kihívásai
2023. March 01.
Az olyan globális kihívást jelentő betegségek, mint a madárinfluenza vagy az afrikai sertéspestis, elengedhetetlenné teszik a szakmai fejlődést az állatorvoslás teljes területén.

Ezt hangsúlyozta dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, Budapesten az Állatorvosi Egyetem végzős hallgatóinak oklevélátadó ünnepségén.

Az államtitkár kiemelte: a termőföldektől a takarmányozáson, növénytermesztésen, állattenyésztésen és élelmiszer-előállításon át a családok asztaláig ívelő élelmiszerlánc biztonsága egyre nagyobb feladatként hárul napjaink állatorvoslására. Mindezek mellett  a hagyományos klinikai gyógyítás támogatása is kiemelten fontos az agrárium számára.

Dr. Nobilis Márton felhívta a figyelmet az antimikrobiális rezisztencia elleni küzdelem hatalmas szerepére is, melyben kiemelt jelenősége van az állatorvosoknak. Kifejtette: a jövő szakemberei a nemzetgazdasági jelentőséggel is bíró kihívásokkal néznek szembe a kisállat gyógyászatban, a haszonállat gyógyászatban, a közigazgatásban, a laboratóriumokban, vagy éppen a tudományos kutatómunkában is. A kihívások leküzdéséhez az állatokon túl az emberekkel is bánni tudó, felkészült szakemberekre van szükség. Az Állatorvosi Egyetemről pedig a legmodernebb ismeretek birtokában lévő szakemberek kerülnek ki minden évben.


RollspedMizse-PlastSamu GazdaboltMáté-MetálDamisol Kft.Derula 05.28.Berek-VízHotel Hunor - törölhetőGB TradeSteel ManufacturingTitan ContainersPolgári BankAgro NatúrtápCharlie HűtőMed-PlastAgroforte GrainMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőVC 999 05.28.Erforg-AimMetall KraftMAPEI 05.20.Digitas Kft.Szilágyi HűtőBorda Gépipari Kft.Nektárplast3commPályázat Európa Kft.DPMG Zrt.
PRINT LAPOK