Piactér
Ne bukd el a pénzedet, 5 szempont a megfelelő pályázatíró szakértő kiválasztásához!
2024. March 19.
A megfelelő pályázatíró szakember kiválasztása kulcsfontosságú lépés a pályázati folyamatban. Jó szakértővel elkerülhető a támogatási kérelem elutasítása, vagy a megítélt összeg elhibázott megvalósítási és fenntartási időszak miatti visszafizetése is.

Azonban az új pályázati ciklus indulásával párhuzamosan rengeteg önjelölt szakértő jelent meg a piacon. Ez megnehezíti a valóban hozzáértő pályázatírók kiválasztását, márpedig egy rossz szakértő választásával lehetőséget - és nem utolsó sorban pénzt bukhatsz el. 
A több, mint 10 éves működésünk során rengeteg tapasztalatot szereztünk, ezek alapján összeírtunk néhány szempontot, amit érdemes figyelembe venni. Azonban először is lényeges kérdés, hogy milyen pályázatokra számíthatsz a következő hónapokban?

Milyen pályázatokra számíthatsz a következő negyedévben?
A gazdaságok nagy örömére összesen 2900 milliárd Ft forrást különítettek el a KAP menetrendre, tehát a gazdálkodók garantáltan az eddigi legnagyobb támogatásokhoz juthatnak hozzá! Minden a KAP menetrend szerint halad, napokon belül jönnek az agrár pályázatok! A KAP menetrend jelenleg 69 kiírást tartalmaz, a témakörökre lebontott menetrend ide kattintva táblázat formájában is megtekinthető.

Most kezdődik az igazi kánaán, ugyanis indulnak a mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházásokat támogató pályázatok, mint a népszerű Kertészeti támogatás, az Állattartó telepek fejlesztése vagy az Élelmiszeripari üzemek fejlesztésének támogatása pályázatok. Minden a menetrend szerint halad, erre utal az is, hogy már meg is jelent az Állatjóléti támogatás! Ráadásul két hónap múlva érkezik a generációváltást elősegítő gazdaságátadási pályázat és a várva várt Fiatal gazda pályázat, amelyre már most elképesztően nagy az érdeklődés, sőt a mezőgazdasági kisüzemek is újra támogatásban részesülnek! Ennek megfelelően a jó pályázatíró most fontosabb, mint valaha! Most pedig nézzük meg, mire érdemes figyelni pályázatíró cég választásakor!

A cég hitelességének kulcsa a referenciák ellenőrzése
Egy tisztességes cég büszke az elért eredményekre, ezért általában sok ilyen tartalmat fogsz találni az oldalaikon. Mindig olvasd el a közzétett referenciákat és ellenőrizd azok valódiságát! Sok cég félrevezeti a leendő ügyfeleit az eredményeik fényezésével. Ennek célja akár kifejezetten az átverés is lehet, sajnos minket is egyre gyakrabban keresnek fel olyan ügyfelek, akiket épp most hagyott cserben a korábbi pályázatírójuk, ezzel komoly anyagi kárt okozva. Ennek kapcsán hoztuk létre a Gordius Bizalom Programot, amelynek keretében ha korábban nem kaptad meg azt a színvonalat, amit egy másik cégnél megfizettél, mi jóváírjuk neked ezt az összeget a szolgáltatásaink díjából. Így a régi gondjaid lesznek az új sikereid kezdete!

A nagy csapat mindig jó jel
Egy korrekt cég büszke a munkatársai szakértelmére. A nagy létszám a cég stabilitását is jelenti, továbbá elégedettségre utal, hiszen egy 30-40 fős csapatot folyamatosan fenntartani csak minőségi, elégedett ügyfelekkel lehet. Ráadásul egy kis csapat gyakran nem tudja kezelni a pályázati időszakok során jelentkező nagyobb terhelést. A pályázatírók túlterheltségéből adódó szakmai hibák pedig minden esetben az ügyfeleken csattannak

A valódi ügyfelek véleményeinél nincs is jobb szűrő!

A megbízható cégek mindig leinformálhatóak és nagyon könnyen találsz véleményeket a Google és a Facebook oldalaikon. Ugyanakkor ne riasszon el néhány negatív megnyilvánulás, hiszen, ha egy cégről csak és kizárólag pozitív vélekedéseket olvasunk mindenhol, akkor fennáll az esélye, hogy esetleg törlik a negatív véleményeket.

A garancia annál jobb, minél több van!
A megbízható pályázatíró cégeknél szinte minden esetben van szerződéskötéskor fizetendő megbízási díj. Ettől nem kell megrettenni, egy vezetőnek értékelnie kell, hogy a pályázatíró munkatársak rengeteg időt, energiát és eszközt szánnak arra, hogy elkészítsenek egyetlen pályázatot, természetes, hogy munkatársak idejének és munkásságuk értékének fejében alapdíjat kér. 

Azonban arra érdemes figyelni, hogy általában a csak sikerdíjért dolgozó pályázatírók belekalkulálják a sikerdíjba azt a veszteséget, amikor rajtuk kívülálló hibák miatt a pályázatot elutasítják – ezt pedig azok az ügyfelek fizetik meg busásan, akik elnyerték a pályázatot. Továbbá sajnos sok esetben a kezdő pályázatírók úgy tesznek szert gyakorlatra, hogy mélyen a piaci ár alatt vállalnak sikerdíjas ügyfeleket. Azt pedig mindenki döntse el saját maga, hogy szeretne-e bárkinek a kísérleti alanya lenni. 

Viszont, ha valaki nem vállal a munkájára és a kifizetett pénzünkre garanciát, az már gyanakvásra ad okot. A cégnek legalább szakmai garanciát vállalnia kell, amivel kompenzálja, ha a saját hibájukból elutasítják a pályázatot. Javasolt olyan céget választani, aki a szakmai garancián felül a pályázat sikerére is vállal garanciát, és a sikerdíjat is valamilyen százalékban az ügyfelek elégedettsége alapján állapítja meg.

Érdemes több helyről ajánlatot kérni, ezeket összehasonlítva kirajzolódik mire van igazán szükséged. Nem szabad elfelejteni, hogy a pályázatírás esetében nagyon fontos a kölcsönös bizalom. Az is lehet, hogy minden rendben a céggel, de valamiért nem alakul ki a kölcsönös szimpátia, ebben az esetben pedig érdemes tovább keresni, hiszen az a lényeg, hogy megnyugvással add a szakértők kezébe a pályázatod és a pénzed. Amennyiben megbízható és leinformálható céget keresel, nagyon jó helyen jársz, ugyanis a Gordius már több, mint 10 éve áll ügyfelei rendelkezésére. Fordulj hozzánk, és garantáltan jó kezekben lesz a pályázatod!

Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőAtukavíz1 05.01.-igAtukavíz3Agro NatúrtápCincilla2Pályázat Európa Kft.Szilágyi HűtőAtukavíz2Ivóvíz6VC 999 05.02.CincillaAgroforte GrainDPMG Zrt.Máté Metál 04.17.DerulaHotel Hunor - törölhetőCharlie HűtőGyümölcsgépSzalkai és TársaFórum Plussz Kft,Horváth és HuszárAgrologica 04.17.Gordius Solution tenderSzamos AblakMagyar Pékség Kft.Orbán KályhaHajdú László diófa banner - törölhetőFormula GP
PRINT LAPOK