Növény
Gyeptámogatást fizetnek
2023. March 28.
A hónap végéig mintegy 12,5 milliárd forint értékű forrást kapnak a gazdálkodók a Natura 2000 gyepekhez kapcsolódó támogatás révén - jelentette be Feldman Zsolt.

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára  emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány elkötelezett a biológiai sokféleség helyreállításának, megőrzésének és javításának előmozdításban, melyet az aktív mezőgazdasági termelők együttműködésével kíván megvalósítani.

Hazánkban a Natura hálózat gyep hasznosítású területeire speciális földhasználati előírások vonatkoznak, melyek betartása többletköltséget, illetve adott esetben bevételkiesést jelent a gazdálkodók számára, melynek ellentételezésére támogatást igényelhettek az érintettek. A tavalyi aszály okozta károk után kulcsfontosságú minden támogatás az érintett gazdálkodók számára.

A VP4-12.1.1-16 „Natura 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések” megnevezésű pályázati felhívás kapcsán a hónap végéig mintegy 12,5 milliárd forint értékű támogatást kapnak a gazdálkodók. A kompenzációs támogatásra több mint 9.200 kérelem érkezett, és az érintett gazdák normatív, területalapú, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek.

A felhívásra az egységes kérelem keretében 2023-ban is lehet beadni támogatási kérelmet, mely egyúttal kifizetési igénylésnek is minősül.

Charlie HűtőMed-PlastVC 999 05.28.DPMG Zrt.Hotel Hunor - törölhetőSteel ManufacturingDigitas Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőMetall KraftMáté-MetálErforg-AimMizse-PlastDerula 05.28.Polgári BankTitan ContainersPályázat Európa Kft.Szilágyi HűtőAgroforte GrainAgro NatúrtápRollspedSamu GazdaboltBerek-VízDamisol Kft.Borda Gépipari Kft.MAPEI 05.20.3commGB TradeNektárplast
PRINT LAPOK