Növény
Segít a Nébih
2024. January 10.
A növényútlevél kiállítására felhatalmazott vállalkozóknak a károsítók jelentette kockázatok kezelésére hatékony tervekkel kell rendelkezniük. Ebben segít a Nébih.

A Nébih szakemberei ugyanis a követelmények teljesítéséhez, valamint a tervek elkészítéséhez kapcsolódóan útmutatót készítettek, amely segítséget nyújt a vállalkozóknak a megfelelő tartalom rögzítésében.

A kockázatkezelési tervek uniós jogszabályban meghatározott tartalmi követelményeinek maradéktalan teljesülése szükséges ahhoz, hogy az illetékes hatóság jóváhagyja azt. A vállalkozóknak a kockázatkezelési tervben meg kell határozniuk és monitoringozniuk az (EU) 2016/2031) rendelet 91. cikkében szereplő, a növényútlevél kiállítással és az előállítási folyamatokkal kapcsolatos kritikus pontokat.

Fontos kiemelni, hogy ezeket az adatokat és információkat az érintett vállalkozónak legalább három évig meg kell őriznie.

A károsítók jelentette kockázatok kezelésére szolgáló tervek elkészítésében segítséget nyújtó részletes útmutató itt található, valamint egy (zöldségvetőmag-előállító vállalkozásra kidolgozott) kockázatkezelési mintaterv letölthető innen és a Nébih Növényegészségügyi aloldaláról.


 

Samu GazdaboltSzilágyi HűtőErforg-Aim3commNektárplastPályázat Európa Kft.Agroforte GrainHotel Hunor - törölhetőSteel ManufacturingGB TradeAgro NatúrtápMizse-PlastBerek-VízMáté-MetálMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőTitan ContainersVC 999 05.28.RollspedPolgári BankMed-PlastMetall KraftDerula 05.28.MAPEI 05.20.Borda Gépipari Kft.Damisol Kft.DPMG Zrt.Digitas Kft.Charlie Hűtő
PRINT LAPOK