Növény
Zöldségpalántákat ellenőriztek
2024. July 08.
A piacokon palántákat árusító kereskedőket ellenőriztek az elmúlt hetekben a Nébih szakemberei – a tapasztalatok kedvezőek.

A székesfehérvári, a budapesti Lehel téri, valamint a Bosnyák téri piacokon árusító termelőket vizsgálták, és ellátogattak egy lerakatba Kápolnásnyéken is. Összesen több mint ötezer palántát ellenőriztek, köztük paradicsom, paprika, zeller, padlizsán, uborka és cukkini palántákat. 

A palánták minőségét és származását vizsgálták, mivel ezek jelentősen befolyásolják a zöldségtermesztés sikerét.

Az ellenőrzések során kisebb adminisztratív szabálytalanságokon kívül nem volt szükség szabálysértési eljárások indítására. A helyi piacokon történő értékesítéshez nem szükséges engedély, ha a forgalmazott palánta mennyisége nem haladja meg fajtánként a tízezer darabot, illetve összesen a 150 ezer darabot.

Ha a zöldségpalántákat árutermesztés céljára hoznak forgalomba, akkor azok előállításának és forgalmazásának a vonatkozó jogszabályok előírásainak meg kell felelniük. 

A hatósági ellenőrzések célja a kiskerti felhasználásra történő zöldségpalánta forgalmazás vizsgálata volt.


Mizse-PlastLévay StúdióErforg-AimDPMG Zrt.Forest PowerCharlie HűtőOtis Bt.Aboszol 08.01.Hotel Hunor - törölhetőKovács ImreNRG Services Kft. 07.29.NektárplastGB-TradeDigitasMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőBorda Gépipari Kft.IlinoxMagyar PékségSizolev 07.25.Agroforte GrainBerek-VízMed-PlastCad-ServerIsterraNanosegment 09.08.MEVA-HUPályázat Európa 08.01.Modinvest
PRINT LAPOK