Köztér
Várják a véleményeket
2024. July 09.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) talajvédelmi törekvése, hogy bemutassa a lakosságnak hazánk talajainak sokszínűségét, a talajművelési és tápanyag-gazdálkodási szokásokat, valamint felhívja a figyelmet a talajegészség megőrzésének fontosságára.

A hivatal a lakosság véleményét is várja: az érdeklődők a Nébih kérdőívét július 20-ig érhetik el.

Immár elérhetőek a talajminta vizsgálatok eredményei a Nemzeti Talajtani Adatbázisban. A laboreredmények elemzése során a talajok állapotáról és funkciójuk ellátásáról is hasznos információkat kaphatunk. A megfelelő információk birtokában pedig egyaránt lehetőség nyílik egy kis házikert megfelelő használatának kialakítására vagy akár a komplex, professzionális földművelés elérésére. 

A Nemzeti Talajtani Adatbázis adatait is felhasználva a Nébih szeretné bemutatni a lakosságnak, hogy mennyire sokszínűek a magyar talajok, és melyek a talajművelési, valamint tápanyag-gazdálkodási szokások, ezzel is ráirányítva a figyelmet a talajegészség megőrzésének módjaira. A hivatal többek között olyan témakörök bemutatását tervezi, mint a szervestrágyázás és a komposztálás használata, a túlzott tápanyaghasználatból eredő víz és talajszennyezések, vagy az erózió és a belvíz elleni védekezés. 

A feldolgozandó témák, valamint alkalmazandó eszközök meghatározásához azonban a lakosság véleményére is számít a hivatal. Az alábbi linken elérhető kérdőív kitöltésével az érdeklődők számottevő segítséget nyújthatnak abban, hogy valóban a közvéleményt leginkább érintő kérdéseket, témaköröket mutassák be a Nébih szakemberei.

Az érdeklődők a kérdőívet július 20-ig érik el a hivatal weboldalán. 

 

Nanosegment 09.08.GB-TradeDPMG Zrt.DigitasForest PowerCharlie HűtőAboszol 08.01.Sizolev 07.25.Mizse-PlastErforg-AimAgroforte GrainCad-ServerOtis Bt.Pályázat Európa 08.01.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőNRG Services Kft. 07.29.Lévay StúdióMed-PlastModinvestIlinoxBorda Gépipari Kft.Kovács ImreIsterraMEVA-HUNektárplastHotel Hunor - törölhetőMagyar PékségBerek-Víz
PRINT LAPOK