Köztér
Változik az adatszolgáltatás
2024. July 07.
A jövőben a Nébih Elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN) rendszerén keresztül tehetnek eleget a biomassza-termelők elektronikus adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

Az új online felület nem csak a tápanyag-gazdálkodási tervek fogadására alkalmas, de beépített képletekkel annak elkészítését is segíti.

Jogszabályi előírás alapján a megújuló energia előállítására szolgáló melléktermékeket (például a hőerőműben való égetésre szánt szalmát) előállító biomassza-termelőknek kötelező tápanyag-gazdálkodási tervet készteniük.

A tervezetet minden évben vagy szeptember 30-ig, vagy ha a betakarítására ezt követően kerül sor, akkor betakarítás után 30 napon belül kell elektronikusan benyújtani. A Nébih az eGN-ben kialakított egy almodult, mely fogadja a tápanyag-gazdálkodási terveket, egyúttal beépített képletekkel segíti is azok elkészítését. A hatóság a jövőben e felületen várja a tervek megküldését.

A tápanyag-gazdálkodási terv elkészítését támogató kitöltési segédlet ITT érhető el.

Forest PowerBorda Gépipari Kft.Agroforte GrainPályázat Európa 08.01.Cad-ServerIlinoxHotel Hunor - törölhetőDPMG Zrt.Aboszol 08.01.NRG Services Kft. 07.29.Mizse-PlastErforg-AimOtis Bt.Magyar PékségMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőSizolev 07.25.NektárplastMEVA-HUBerek-VízMed-PlastIsterraKovács ImreLévay StúdióDigitasGB-TradeCharlie HűtőNanosegment 09.08.Modinvest
PRINT LAPOK