Piactér
Válassza a BAWOO rakodógépeket!
2021. September 22.
A SZIREXPRO Kft. tavaly kezdte meg a dél-koreai Bawoo csúszókormányzású rakodógépek forgalmazását. Nem véletlenül, hiszen a BAWOO csúszókormányzású rakodók jellemzői a kompakt méret és a nagy teljesítmény.

A mezőgazdaság területén a kitolható gémes változatok nagyban megkönnyítik a gazdák mindennapos feladatainak elvégzését. Ezek a gépek viszonylag kis méretük miatt ideális eszközök a szűkebb terekben történő munkavégzéshez, mint például a csirkenevelde kitakarítása, továbbá pajtákban, tárolócsarnokokban vagy raktárépületekben is. A csúszókormányzású meghajtásnak köszönhetően a gép helyben meg tud maga körül fordulni, az épületen belül vagy kívül pedig magasan lévő ürítési vagy rakodási helyeket is el tud érni, például az utánfutó vagy a pótkocsi platóját, a raktár magasabb polcait, hiszen a gém akár 4 méterig is ki tud nyúlni! A széles adapter választéknak köszönhetően sokféle munkára befogható, a bála mozgató, a grapple kanál, a villás kanál vagy az egyedülálló magassági rakodó kanál sokrétű segítséget jelent.

A BSL 350EX magyar szárnyas tenyésztő telepen – fotó: Szirexpro Kft.

A magyar piacon a gumikerekes rakodók állnak a figyelem és a kereslet középpontjában. A BSL 350EX típusú kitológémes gumikerekes változat a legkeresettebb, de BTL 400EX néven a gumihevederes (gumilánctalpas) típus is megfontolandó választás lehet, főleg kint a földeken történő használat és építőipari munkaterület esetében.

A munkagépnek a talajra gyakorolt nyomása nem csak a gép súlyától, hanem a járószerkezet kialakításától is függ. Olyan helyen használva, ahol nincs kiépített aljzat vagy nem kötöttebb, azaz sáros vagy homokos, laza a talaj, ott a gumikerekes változat könnyen el tudja magát kaparni. Pontosan ezért javasoljuk az e célra előnyösebb gumilánctalpas munkagépet azoknak, akik nem csak az építmények körül akarják használni, hanem kivinnék a földekre is, mondjuk bálát vagy takarmányt rakodni. A talajra gyakorolt nyomás ebben az esetben kisebb, hiszen az egész súly nagyobb felületen oszlik el, nagyobb a gumilánctalp úgynevezett úszó képessége. A gumikerekes kompakt rakodókra is rá lehet tenni egy olyan gumihevedert, amivel kvázi gumilánctalpassá válik, így egy kombinált gépet kapunk ezáltal, amely már majdnem teljes értékű gumilhevederes.

Gumikerekes változat – fotó: Szirexpro Kft.

Gumihevederes változat – fotó: Szirexpro Kft.

Két előnyt érdemes hangsúlyozottan kiemelni a Bawoo gépekkel kapcsolatban. A kinyúló gémes verziók és a gépek kompakt méreteinek köszönhetően az egyik jelentős érv a minőség és az ár aránya, a másik pedig az univerzális felhasználhatóság,

Példaként említjük a BSL 30EX gépet, melynek szélessége: 1886 mm, magassága 2104 mm, súlya pedig 4 tonna. A nominális emelési kapacitása 1200 kg, maximális kinyújtott gém esetén 880 kg. A billenőterhelés 2720 kg.

Az új megrendeléseknél már a frissített termékpalettából jönnek a rakodógépek, így már 2860 kg billenőterhelés és 1260kg nominális emelési érték jellemzi majd ezt a típust.

Laza talajon a gumilánctalppal kevésbé tud elakadni a gép – fotó: Szirexpro Kft.

Minőségben a Bawoo rakodógépei bármelyik nagy gyártó termékeivel versenyképesek, a kategória felső szegmensébe tartozó gépekkel bátran összemérhetők, áruk viszont jelentősen kedvezőbb, mint a hasonló méretű, felszereltségű és kategóriájú versenytársaié. A kettős kitoló gémes változatok a nagy gyártóknál nem, vagy csak féloldalas verzióban elérhetők, ritkák a piacon.

Rendelés esetén a felszereltség teljesen személyes igényekre szabható. Ajánlatunkban az alapfelszereltségen túl sok extra szerepel, így például a zárt kabin, a légkondícionáló vagy a kanálszintező külön igényelhető. Éppen ezért pontos árat sem határozunk meg előre, mert az függ a kiválasztott felszereltségtől. Budapesti cég vagyunk, de az országos szerviz és az alkatrészellátás is biztosított.

Idén ősszel modellfrissítésen esik át a teljes termékpaletta. Mind külalakban, mind teljesítményben, ezáltal rakodóképességben fejlesztések valósulnak meg, emellett az EuroStage 5-ös környezetvédelmi normát teljesítő motorokra történő átállás miatt szélesedni fog az itthon elérhető modellkínálat. Azért érdemes már akár most megrendelni, mert a szállítás kb. három hónap, így az új rendeléseknél már a fejlesztésekkel bővített, új gépeket fogják megkapni a leendő tulajdonosok.

Érdeklődjön az alábbi elérhetőségeinken: www.bawoo.hu/kapcsolat

Gordius InoxHáromkőStarfol PluszCad-ServerCívisagroSZTEBakatorAgria BiztosításIlinox Kft.Barancsi ÁgnesKövesdi Kft.HunlandLabornumIsterraHerbamixLőrinczi és Társai 2000Kovács és TársaPrestoUPSStivasBrandt SáraColasDe-Ba Kft.ContiregMizseplastEtiveraNektárplastSamu GazdaNyírfa Árnyék
PRINT LAPOK