Köztér
Ütemesen zajlik a kifizetés
2023. January 26.
A 2022. év után járó uniós agrártámogatások kifizetése ütemesen zajlik, január huszadikán például 59 milliárd forintot utalt ki a Magyar Államkincstár több jogcímen a gazdálkodóknak.

Feldman Zsolt, az agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára közlése szerint összesen több mint 128 ezer gazdálkodónak -  zöldítési támogatást igénylőknek, ipari zöldségnövényt és a szemes fehérjenövényt termesztőknek - folyósított pénzt a Magyar Államkincstár. A támogatottak között volt közel 2.400 ipari zöldségnövényt termesztő gazdálkodó, akik számára 3,8 milliárd forintot fizettek ki és mintegy 2.400 szemes fehérjenövényt termesztő gazdálkodó, akik pedig 4 milliárd forint termeléshez kötött támogatást kaptak.

Ezt a támogatási formát a hagyományosan nehezebb helyzetben lévő ágazatok számára alakították ki, a szójatermesztés, a csemegekukorica vagy a zöldborsó termelése pedig ezen túlmenően nagy hozzáadott értékű, magas szakmai tudást igénylő ágazat is, fontos takarmány vagy élelmiszer alapanyagok.

A tavalyi év utolsó harmadában folyósított 322 milliárd forint után a kifizetések a jogosult termelők számára feszített ütemben zajlanak 2023-ban, hiszen a jelenlegi gazdasági helyzetben kulcsfontosságú szerepe van ezeknek a likviditást növelő támogatásoknak az államtitkár szerint.


Agromenza Bánfi Kft.Bánfi Kft.Richter MérnökirodaAtukavíz Kft.Sapiro Transz3commFelső-Bácskai AgrolaborVass AcélszerkezetCemolkerHidromechanika Kft.LiemzoHáromkő Bt.Texor Kft.Lidra bannerKovács GépszerRoyal NyomdaKirály-SzerszámKaszás OltványLaborniteAgria BiztosításRóna Tamás Kft.CrhysatoxWiraxBorda Gépipari Kft.Mizse-PlastNanosegment/Digitális birtok bannerNovomix
PRINT LAPOK