Köztér
Űrlap a kiszereléscsökkentésről
2024. February 05.
A Nébih honlapján elérhetővé vált a kiszereléscsökkentés bejelentésére szolgáló űrlap. Az online formula segítségével a gyártók, az első magyarországi forgalomba hozók, valamint a nagykereskedők jelezhetik a Nébih felé a kiszereléscsökkentésben érintett termékeket.

A Kormány döntése értelmében egyes kereskedelmi egységekben fel kell hívni a vásárlók figyelmét azon termékekre, melyek a korábban megszokotthoz képest kisebb kiszerelésben kaphatóak. A pontos előírásokat a 1/2024. (I. 9.) Korm. rendelet tartalmazza.

Az érintett termékekről a gyártók, az első hazai forgalmazók, vagy a nagykereskedők kötelesek értesíteni kereskedelmi partnereiket, valamint termékenként első alkalommal a Nébih-et is. A kötelezettség teljesítésre szolgáló űrlap elérhető a hivatal tematikus aloldalán.

Az adatszolgáltató felület előkészítése a gyártói és kereskedelmi szakmai szövetségek bevonásával zajlott. Az űrlap kitöltését kiegészítő információk is segítik, mely segédleteket a hivatal folyamatosan frissíti, bővíti a gyakorlati tapasztalatok alapján.

A Nébih az érintett termékekről nyilvános adatbázist állít össze, ami – a kereskedelmi tájékoztatók kihelyezéséhez igazodva – március 1-jétől lesz elérhető a hatóság honlapján.


DamisolKén Kft.Agroplast kft.Berek-VízErforg-AimAtukavíz3Go-Mo Kft.Hotel HunorDosanMagyar Kukorica Klub bannerMizse-PlastKaunisLidraGB TradeCad-ServerHajdú László diófa banerDigitasBorda Gépipari Kft.IsterraAtukavíz1Med-PlastSóstótargForest PowerAtukavíz23commMg. FalkerFém- ls Faipari SzövetkezetKirály és Király banner 24.03.17-ig
PRINT LAPOK