Pályázatok
Ültetvénytelepítésre pályázhatnak
2022. March 02.
Február 28-tól változatlan feltételekkel ismét lehet pályázni a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett „Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása” című felhívásra.

A szaktárca honlapján közzétett információ szerint a kiírás változatlan feltételek mellett lehetőséget biztosít korszerű, a piaci igényeket kiszolgálni képes, új ültetvények létrehozására, a kiöregedett, csak gazdaságtalanul művelhető gyümölcsültetvények megújítására. Fő szempont a termésbiztonság fenntartása.

Ennek megfelelően az ültetvénytelepítés mellett pályázni lehet még öntözési rendszerek és jégháló takarás kiépítésére, a tavaszi fagykár megelőzését szolgáló technológia, továbbá egyes, a betakarítást segítő eszközök, gépek beszerzésére is.

A sikeres pályázat révén lehetőség nyílik komlóültetvények kialakítására, emellett új támogatási célként jelenik meg az ökológiai művelésű ültetvények telepítésének támogatása. Az ökológiai művelés vállalása esetén a meghatározott gyümölcsfajok vonatkozásában alacsonyabb hektáronkénti tőszámmal, extenzívebb kialakítással, akár az üzemi termelésből már kiszorult tájfajták eltelepítésével hozható létre az új ültetvény.

A felhívás esetében nincs minimális támogatási összeg meghatározva, a maximum 500 millió forint lehet. A kérelmek benyújtására február 28. és április 30. között van lehetőség. A felhívás részletei a palyazat.gov.hu oldalon ismerhetők meg.

Termo Kft.EndilineQS 2000LabornumContiregMizseplastKaszás OltványDinaxWiraxGordius InoxKer-TészSwisspartsDe-Ba Kft.HunitechSzilvási GroupColasAkvastop HunlandEupackLani ÉpítőEtiveraHorizont GlobalElső Beton bannerCad-ServerHotel HunorStarfol PluszHerbamixNektárplast
PRINT LAPOK