A Helyi termelői és kézműves piac - Göcsej tudásközpont megnyitóján Bognár Lajos országos főállatorvos egyebek között emlékeztetett arra, hogy a 2015-ben elfogadott Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiában is kiemelt figyelem hárul a kistermelőkre és a helyi termékek piacra jutására. Arról is szólt, hogy tavaly májusban változott meg a 2010-es kistermelői rendelet, amellyel könnyítették a kistermelővé válás feltételeit, és országossá növelték számukra a saját termékeik értékesítési lehetőségét, illetve a közétkeztetés javítása érdekében egy tavalyi kormányrendeletben meghatározták, hogy a közétkeztetésben 2022-től legalább 60 százalék, 2023-tól legalább 80 százaléknak kell lennie a rövid ellátási láncban beszerzett termékek, illetve a helyi élelmiszerek aránya.
Zala megyében eddig összesen tíz új piac létesült.