Pályázatok
Újabb pályázatot írtak ki
2023. February 02.
A mezőgazdasági termelők 2023. március 1. és 2023. augusztus 31. között ismét pályázhatnak az európai uniós és a nemzeti minőségrendszerekhez történő csatlakozás kapcsán támogatásra.

Az Agrárminisztérium a felhívás keretében azon mezőgazdasági termelőket támogatja, akik termékeiket a különböző minőségrendszerek előírásainak megfelelően állítják elő és legfeljebb öt éve részt vesznek az adott rendszerben, vagy most kívánnak csatlakozni valamely minőségrendszerhez. Az egyes minőségrendszernek megfelelő termékek magasabb minőséget képviselnek, mint a jogszabályok által támasztott minimum követelményeknek megfelelő más, hasonló termékek, az ebből fakadó többletkiadást hivatott kompenzálni a felhívás által nyújtott támogatás.

Ilyen minőségrendszerek közé tartoznak az Európai Bizottság elektronikus nyilvántartásában bejegyzett, oltalom alatt álló elnevezések, így a mezőgazdasági termékek és élelmiszerek, szeszesitalok és borok földrajzi árujelzői (például: a Hajós-Baja vagy Csopak bor, a Szentesi paprika, az Alföldi kamillavirágzat, a Kecskeméti barackpálinka) és a hagyományos különleges termékek (például a rögös túró), ezen kívül pedig a nemzeti minőségrendszerek (Kiváló Minőségű Élelmiszer) és a különböző önkéntes mezőgazdasági-termék tanúsító rendszerek.

Az oltalomra jogosult földrajzi árujelzők aktuális listája itt érhető el: https://gi.kormany.hu/foldrajzi-arujelzok

A tavalyi évben, azonos névvel lezárult felhíváshoz képest újdonság, hogy immár az ökológiai termelésben részt vevők is benyújthatnak támogatási kérelmet. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás teljes összege termelőnként maximum 5.000 eurónak megfelelő forintösszeg lehet öt éves időtartamra. A Vidékfejlesztési Program keretéből meghirdetett pályázati felhívás részletei a https://www.palyazat.gov.hu/ oldalon ismerhetők meg.


NektárplastGeoteam LambdaContireg Kft.OtisÚjvári FOrgácsolóGordius InoxEuroklímaSóstótargAgrofolkerHotel HunorRóna TamásSamu GazdaboltEurogreen TiszafaMarázplastWiraxThermodamMeva-HuCad-ServerAmbrus Acél bannerBordaCemolkerMIzse-PlastSwisspartsMSG Kft.Domokos SándornéGB TradeHalaspackZambelli Colorfer Kft.
PRINT LAPOK