Élelmiszer
Új munkacsoport alakult
2024. May 13.
A „mentes” termékek munkacsoportjának megalakulásával bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt szakmai tevékenysége - közölte a NAK az MTI-vel.

Az új munkacsoport létrehozását a mentes termékek előállítóinak szakmai támogatása, érdekeik képviselete, az érintett termékkörök szabályozási környezetének kialakítása és fenntartása, valamint a termékek minőségének biztosítása indokolta. A közös munkában résztvevő gyártók, kereskedők, kutatók megoszthatják egymással a fejlesztési eredményeiket és tapasztalataikat, és a fogyasztóknak is segíthetnek tájékozódni a mentes termékek összetételéről, gyártásáról, diétába illesztéséről.

A közlemény szerint Magyarországon egyre több ember szenved gluténérzékenységtől, tejfehérje-allergiától, tejcukor érzékenységtől és cukorbetegségtől, az allergén összetevőktől mentes termékek piaca ezért folyamatosan nő. A speciális élelmiszerek előállítása ugyanakkor magas szintű szakértelmet követel meg a gyártóktól, akiknek a jogszabályok, előírások és szabványok mellett a táplálkozástudomány fejlődését folyamatosan követniük kell, ha biztonságosan és hatékonyan akarnak termelni.


MAPEI 05.20.Med-PlastNektárplastDPMG Zrt.Digitas Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőGB TradeMetall KraftRollspedTitan ContainersBorda Gépipari Kft.Máté-Metál3commAgroforte GrainSteel ManufacturingBerek-VízPolgári BankErforg-AimDerula 05.28.Szilágyi HűtőSamu GazdaboltHotel Hunor - törölhetőPályázat Európa Kft.Agro NatúrtápVC 999 05.28.Mizse-PlastDamisol Kft.Charlie Hűtő
PRINT LAPOK