Köztér
Tűztilalom négy megyében
2022. June 24.
Négy megyében rendelt el június 22-től tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) egyetértésével.

Az intézkedés  Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyét érinti. A tűzgyújtási tilalmat az indokolja, hogy az elmúlt időszak tartósan magas átlaghőmérséklete, valamint a száraz, aszályos időjárás miatt megnőtt a tűzek kockázata. Az elmúlt időszak magas átlaghőmérséklete és az alacsony relatív nedvesség kiszárította a holt biomasszát, ráadásul számottevő csapadék sem hullott, ezért ebben a négy megyében jelentősen megnőtt a tüzek keletkezésének esélye.

Az előrejelzések alapján az elkövetkező időszakban is folytatódik a meleg időjárás.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a tűzgyújtási tilalomról tájékoztató interaktív térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképek nyújtanak további tájékoztatást.

 

Varga AkkuNektárplastNyírfa ÁrnyékBánfi Kft.Cad-ServerNumizmatikMimiko Kft.Overmatic Kft.ContiregHirezGordius InoxSzilvási Építők Kft.Wirax Kft.Bozsity Bt.IsterraSwisspart/DroneoneHotel HunorDr. Barancsi ÁgnesTermo Kft.EtiveraCPDCEgerkas Kft.DinaxLabornum
PRINT LAPOK