Pályázatok
Trágyafeldolgozók célkeresztben
2022. February 01.
Környezeti és gazdasági érdek a műtrágya kiváltás elősegítése, ezért a trágyafeldolgozó üzemek létrehozását segítő új támogatási konstrukció készül - jelentette be agárminiszterünk.

Indoklásul kifejtette: a mezőgazdaság számára kulcsfontosságú a tápanyag-utánpótlás és a műtrágya minél magasabb fokú kiváltása. Az Agrárminisztérium kiemelt célja éppen ezért a mezőgazdaságban keletkező szervestrágya környezettudatos feldolgozásának és további hasznosításának elősegítése, ami hozzájárul a műtrágya felhasználásának csökkentéséhez.

A trágyafeldolgozó üzemek fejlesztése közvetlenül és jelentősen segíti a mezőgazdasági termelőket, hogy megfeleljenek az egyre szigorodó uniós környezet- és klímavédelmi elvárásoknak. A szervestrágya fermentálásával olyan termékek állíthatók elő, amelyek az üzemi szántóföldi növénytermesztésben, kertészetekben, továbbá a lakossági felhasználásban talajkondícionálóként alkalmazhatók, így jelentősen mérsékelhető a műtrágya felhasználása és a környezet terhelése is. Az agrártárca éppen ezért támogatja a magasabb hozzáadott értékű termékek előállítását célzó, és a piaci keresletre alapozott kapacitásbővítő fejlesztéseket.

Bár a trágyafeldolgozó üzemek létesítésének támogatása már most is több hazai beruházási program keretei közé beilleszthető, se egy célzottabb konstrukció is készül.

A támogatással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a www.palyazat.gov.hu oldalt, továbbá a https://vali.hu/ megújult vállalkozói információs portált.

Utóbbi felületen a vállalkozók mindössze pár kattintással személyre szabott információkat kaphatnak a vállalkozásuk számára elérhető támogatási és hitellehetőségekről, képzésekről, illetve tájékozódhatnak a vállalkozásokat érintő legfontosabb hírekről és eseményekről.

 

Agro NatúrtápMáté-MetálMAPEI 05.20.Hotel Hunor - törölhetőPályázat Európa Kft.Metall KraftMizse-PlastCharlie HűtőMed-PlastMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőGB Trade3commNektárplastDPMG Zrt.Samu GazdaboltVC 999 05.28.Agroforte GrainPolgári BankSteel ManufacturingDerula 05.28.Erforg-AimBerek-VízBorda Gépipari Kft.Titan ContainersRollspedDamisol Kft.Digitas Kft.Szilágyi Hűtő
PRINT LAPOK