Kult
Többet magunkról – a Grecsó fivérek estje
2022. February 05.
A Többet magunkról őszinte, vallomásos és karakteresen személyes est, használva a Grecsó fivérek művészetét és a testvérek alanyi nyitottságát. Grecsó Zoltán és Krisztián hamarosan Nyíregyházán lép színpadra.

A Grecsó fivérek estjén fontos és visszatérő téma a viharsarki származás és persze a falusi hagyomány. Művész barátaikkal február 23-án Nyíregyházán lépnek fel a Táncfarsang keretében. A 18.30-kor kezdődő est helyszíne a Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamaraszínpada.

Az irodalom és a zene dialógusa minden estén egyedi, de a válaszok különös ritmusa, a fény-terek éteri játéka és a művészeti ágak közötti tagolás mégis feszes keretet ad az estnek. Ahogy a testvérek ironikus vetélkedése, a tánc és az irodalom nyelvén előadott fricskák is segítik a nézők azonosulását, hiszen családi tükörhelyzeteket generálnak, ahol a saját identitásuk kerül reflektorfénybe.

A testvérpár egyszerre nyit új lehetőségek felé, például a verses megszólalásokkal és szimultán szólamokkal (ezen az estén nem csak válaszolnak egymásnak irodalom és táncos színház, nem csak értelmezik, de ki is egészítik egymást), ami egyszerre hagyja meg az egyediség élményét, mégis komplex, pontos dramaturgiával dolgozik, ami különös átmenetet jelent egy irodalmi pódiumest és egy színházi, zenés, táncos előadás között.

Előadók: Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán táncművész

Közreműködik: Fodor Réka (ének), Rácz Réka (tánc), Kertész Endre (cselló)

Jegyvásárlás: a Móricz Zsigmond Színház jegyirodákában, illetve online: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/tancfarsang-2022-tobbet-magunkrol-a-grecso-fiverek-estje-130970


Kovács GépszerTexor Kft.Borda Gépipari Kft.Háromkő Bt.Royal NyomdaKaszás OltványCrhysatoxSapiro TranszNovomixVass AcélszerkezetRichter MérnökirodaLiemzoRóna Tamás Kft.Bánfi Kft.Felső-Bácskai AgrolaborLidra bannerAgria BiztosításHidromechanika Kft.WiraxAtukavíz Kft.Nanosegment/Digitális birtok bannerAgromenza Bánfi Kft.Mizse-PlastCemolkerKirály-SzerszámLabornite3comm
PRINT LAPOK