Gép
Több traktor vettek, mint tavaly
2023. January 13.
Magyarországon tavaly 4.536 új traktort helyeztek forgalomba, 36 százalékkal többet 2021-hez képest - közölte az Agroinform.hu a Magyar Távirati Irodával.

A mezőgazdasági portál összesítése alapján az eladások 2022 minden hónapjában felülmúlták az előző év azonos időszakának forgalmát.

Az új mezőgazdasági pótkocsik forgalomba helyezése is nőtt, az 1.711 darabos értékesítés éves összevetésben 11,7 százalékos emelkedést jelent. Az összesítés részben a beszerzéseket támogató pályázati lehetőségekkel magyarázza a forgalombővülést. Hozzájárult ugyanakkor az emelkedéshez a termények drágulása is, hiszen ennek köszönhetően előre hozhatták a gépvásárlásaikat azok a növénytermesztők, akiknek a bevételét nem vitte el a rendkívüli aszály.

Az agroinform.hu úgy véli, hogy a tavalyi beszerzéseknek köszönhetően javult a gépesítettség műszaki színvonala. A magyar mezőgazdaság ennek köszönhetően ismét közeledni tudott a nyugat-európai országok szintjéhez - olvasható a közleményben.


Gordius InoxCrhysatoxAtukavíz Kft.LajtatechElső BetonSZTEDecart PannóniaGádorIsterraAlpakkaBonyplastBorda Gépipari Kft.Hunitech3commCad-ServerOlajütő szövetkezetBerek-VízDamisolZambelliMapeiDinaxÚjvári Forgácsolóműhely Kft.Pestan/IdomokHotel HunorCsermák és TársaGB-TradeSapiro Transz
PRINT LAPOK