Piactér
Terménytároló az Ön igényei szerint
2022. December 16.
A Sérsek-Fémcsarnok technonlógia a környezeti hatásoknak legjobban ellenálló építészeti forma. Időtálló, gondozásmentes Alu-Cink bevonattal készült épületeikre 40 év garanciát vállal a Sérsek-Fém Kft.

A technológia legfőbb előnyei, hogy:
- ár/érték arányban verhetetlen
- alacsony a fenntartási költsége
- egyéni igényekre szabaható
- gyors a kivitelezése

Szabó Attila a Sérsek-Fém Kft. értékesítési vezetője osztotta meg velünk egyedülálló, költségkímélő technológiájuk publikus rejtelmeit:
A terménytárolóknál mindenképpen szükség van egy erős masszív aljzatra, mely 30 cm vibrált zúzottkő aljzattal kezdődik, utána egy 30 cm-es beton kerül rá, ez egy  dupla két soros vasalattal kialakított teknő, ami megadja a felépítménynek a kellő  stabilitást. Az egészet egy polírozott felülettel zárjuk. Ez előnyös a rakodó kanál szempontjából, illetve olajos magvaknál kevésbé törik a termény ezen a felületen.

A felépítményhez elég ezt a lemezalapot megcsinálni, mivel nincsenek, tartógerendák ezért nem kell pontalapokat készíteni ez 1000 nm-es csarnoknál akár 80-100 m3-nyi beton és vas megtakarítást is eredményezhet. A szerkezet rendkívül könnyű, méterenként 100-150 kg terhelés esik a padlóra.

Oldalfalnál elegendő a 1,5 méter, mivel az erre rögzített ívelt fémszerkezet bírja a terhelést, és ezért nyugodtan lehet akár négy méter magasságig tárolni a terményt, míg a hagyományos tárolónál, ha 4 méter magasan szeretnénk terményt betárolni, oda bizony kell a 4 méteres oldalfal. Több mint a duplája az oldalfalak építési költsége.

Sima géptárolónál elegendő a zúzottkő aljzat ami egy 90x50cm-es sávalappal megoldható hossztól függően 1-2 helyen összekötve illetve itt oldalfalat sem nagyon szoktunk javasolni. A sávalapból egy 25 cm-es zsaluzott szerkezet jön, fel azokkal a vasakkal melyek az alapból jönnek, ahhoz rögzítjük hozzá a felső fedőszerkezetet és utána bebetonozzuk a zsaluba így egy nagyon masszív stabil és vízmentes kötés alakul ki.

A szénatárolóknál végzárások nélkül lehet a lemezt használni.

Terménytárolóknál fontos tényező, hogy garantáljuk a zéró kondenzációt, anélkül, hogy felraknánk bármiféle kondenzáció gátló fóliát, aminek ismerjük a limitációit, hiszen 5-6 év múlva elkezd leválni, tisztítani nem nagyon lehet. Úgy tudjuk ezt garantálni, hogy felhelyezünk a légtechnikai távolságoknak megfelelően szellőző turbina kivezetőket a gerincre, oldalt pedig a terményszint fölé szellőző kopoltyúkat alakítunk ki. Így az egész szerkezet úgy működik, mint a hagyományos nyeregtető alulról a meleg levegő áramlik, felfelé megpörgeti a ventilátorokat melyek így biztosítják a tökéletes szellőzést.

Ha üres a tároló magasnyomású mosóval lehet tisztítani.

A lefedett négyzetméter arányában jelen pillanatban ez a legkedvezőbb megoldás a piacon, olyannyira hogy jelentős áremelésre sem kell gondolnunk.

Ha Ön pályázat útján szeretné megvalósítani projektjét és a hagyományos technológiában bekövetkezett akár 100 %-os áremelkedés miatt a pályázattól való elállásra kényszerül, mielőtt meghozná, ezt a döntést keressen meg minket. Valószínűleg az eredeti pályázati kalkuláció szerint meg tudjuk valósítani a projektet.

Hívjon most személyre szabott ajánlatért telefonon:
06/30 218-1331
vagy írjon e-mail címünkre:
sersekfem@gmail.com

Zambelli COLORFERR Kft.07.02.Vanessia 07.10.Bureau Veritas 07.10.ElsóKrátkiTMKFarkas és TársaiHotel Hunor - törölhetőTenzi Kft.AlbaNord 07.10.SZTEModinvestÚjvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.Wirax Kft.Varga és Tsai Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőLévay Stúdió 07.10.Lábatlan VasbetonMAPEI 07.10.Szentmihályi-gép Kft.Kovács Imre e.v.CoolCleanMeva-hu
PRINT LAPOK