Köztér
Terjed az ökológiai gazdálkodás
2023. February 19.
Az előző évhez képest mintegy 41 ezer hektáros, csaknem 14%-os növekedés várható az ökogazdálkodásoknál, a 2021-es évhez képest pedig ezerrel növekedett a regisztrált ökogazdasági szereplők száma.

Ezt hangsúlyozta dr. Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, a BIOFACH szakkiállításon, Nürnbergben, ahol a magyarországi biotermesztési ágazat szakpolitikai aktualitásairól tartott előadásában rámutatott arra, hogy a hazai ökológiai gazdálkodást célzó nemzeti cselekvési terv kiemelt figyelmet fordít a támogatási eszközök rendszerszintű összehangolására, a belföldi kereslet- és kínálatnövekedésre. Fontosnak tartja továbbá az oktatás képzési feltételeinek biztosítását, a szaktanácsadói-szakértői hálózatot, illetve a legkorszerűbb ellenőrzési és tanúsítási rendszer bővítését, és az innováció előmozdítását. 

Ökrös Oszkár kiemelte: a magyar agrár- és élelmiszerágazat szereplői már ma is fontos beszállítói és exportőrei a biotermékek piacának. Ezt a pozíciót kívánja segíteni az Agrárminisztérium az Agrármarketing Centrummal közösen. A nürnbergi közösségi magyar standon tíz exportorientált magyar vállalkozás mutatja be termékeit a nemzetközi publikumnak.

A helyettes államtitkár kétoldalú megbeszélést folytatott a Nürnbergi Vásárközpont projektigazgatójával, Kristina Zeltnerrel a magyar cégek, innovációk láthatóságának növeléséről és pozicionálásáról. Egy olyan földrajzi területi díj létrehozását javasolta az igazgatónak, amely nem szűkít termékkategóriára, és elnyerésére a kisebb országoknak is lehetősége nyílna.


Szilágyi HűtőMetall KraftSteel ManufacturingMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőDPMG Zrt.Erforg-AimCharlie HűtőNektárplastMáté-MetálSamu GazdaboltMAPEI 05.20.Derula 05.28.Polgári BankBerek-VízAgroforte GrainPályázat Európa Kft.GB TradeMed-PlastHotel Hunor - törölhetőDamisol Kft.RollspedAgro NatúrtápBorda Gépipari Kft.Digitas Kft.Titan Containers3commMizse-PlastVC 999 05.28.
PRINT LAPOK