Köztér
Társadalmi egyeztetés kezdődött
2024. June 05.
Megkezdődött Magyarország Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terve alapján a „Földhasználat váltást elősegítő beruházások és azok fenntartása” című pályázati felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

A felhívás kiemelt célja a mezőgazdasági területek ökoszisztéma-szolgáltatásainak erősítése, a biológiai sokféleség csökkenésének megállítása és visszafordítása a beporzók, az apróvadfajok vagy éppen a mezőgazdasági területhez kötött madárfajok számára kedvező élőhelyek fejlesztése révén vagy éppen a talajerózió elleni védelem – adta hírül az Agrárminisztérium.

Ennek érdekében a tervezett pályázati felhívás támogatni kívánja a biodiverzitás védelmi célú évelő kultúrák telepítését, az erózióvédelmi célú gyepes sávok szántóterületeken és állandó kultúrákban történő kialakítását, füves, cserjés sávok kialakítását szántóterületeken, továbbá gyepek telepítését szántóterületeken. A földhasználat váltást, illetve az élőhelyek helyreállítását elősegítő nem termelő beruházások megvalósítása mellett azok fenntartása is támogatott lesz.

A fejlesztések megvalósítása és azok fenntartása nem csak a környezeti és természetvédelmi értékeket szolgálják, hanem a fenntartható mezőgazdasági termelést is.

A közzétett támogatási konstrukció tervezet széleskörű szakmai egyeztetés eredménye, de fontos, hogy bárki elmondhassa a javaslatait. A tervezet elérhető az Agrárminisztérium KAP tematikus oldalán, a kap.gov.hu címen, a véleményezésre 2024. június 9-ig van lehetőség.


Vanessia 07.10.Zambelli COLORFERR Kft.07.02.Lévay Stúdió 07.10.Wirax Kft.Varga és Tsai Kft.Újvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.Farkas és TársaiKrátkiModinvestMeva-huSzentmihályi-gép Kft.ElsóCoolCleanMAPEI 07.10.Tenzi Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőTMKLábatlan VasbetonSZTEHotel Hunor - törölhetőBureau Veritas 07.10.AlbaNord 07.10.Kovács Imre e.v.
PRINT LAPOK