Köztér
Támogatják a határon túliakat
2022. September 23.
Az Agrárminisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri a határon túli kis-és közepes termelők sorsának alakulását és minden eszközzel támogatja fennmaradásukat, lehetőséget biztosítva ezzel is az értékes helyi ízek piacon maradására.

Ezt hangsúlyozta Ökrös Oszkár nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár Bácsfeketehegyen, a Vajdasági Borudvar rendezvény ünnepélyes megnyitóján.

A Kárpát-medence számos magyarlakta területéről érkeztek borászok a programra, amely ezáltal az anyaországi és a határon túli magyarság közti párbeszédet is erősíti. A program az agrártárca és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége közös szervezésében valósult meg, célja a kulturált borfogyasztás és a jó minőségű magyar borok népszerűsítése, jó hírnevének terjesztése.

A helyettes államtitkár szerint az agrártárca fontosnak tartja a történelmi borvidékek ismételt tündöklését, hiszen kiváló minőségű boraikkal közösségteremtő és -fenntartó szerepet töltenek be, országhatáron innen és túl.  Ezt a célt szolgálja az Agrárminisztérium által az idei évben elindított Schams Ferenc Terv is. 

A Vajdaságban a tárca együttműködő partnere a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége (VASZ), amely évek óta a vajdasági magyar gazdákért dolgozik, érdekeiket képviseli, áldozatos szakmai munkájával hozzájárul a gazdálkodók fejlődéséhez és a vidék fellendüléséhez.

Az Agrárminisztérium a jövőben is minden segítséget megad a határon túli termelők részére a szülőföldön való boldogulásukhoz és nyitott az innovatív, a külhoni magyar gazdatársadalom szülőföldön való érvényesülését elősegítő törekvésekre, amelyek a magyar-magyar kapcsolatok fejlesztését és a Kárpát-medencei gazdatársadalom megerősödését szolgálják – közölte Ökrös Oszkár.


MizseplastColasQS 2000Lani ÉpítőContiregKaszás OltványTermo Kft.Horizont GlobalDinaxStarfol PluszHunitechHerbamixKer-TészHunlandEndilineCad-ServerLabornumAkvastop Gordius InoxDe-Ba Kft.Első Beton bannerEupackSwisspartsNektárplastWiraxEtiveraHotel HunorSzilvási Group
PRINT LAPOK