Pályázatok
Támogatás tejelő szarvasmarhákra
2022. October 10.
Meghosszabbítják a tejelő szarvasmarha ágazat állatjóléti támogatását, amely 2023. április 30-ig érhető el. A napokban már 11,5 milliárd forintról döntöttek.

Még 2016-ban indult el a tejelő szarvasmarhák tartásához kapcsolódó állatjóléti támogatási forma, ami a tejtermelő tehenészetek számára biztosít forrást a magasabb állatjóléti sztenderdek betartásával járó magasabb kiadásokért cserébe.

Az Agrárminisztérium az uniós agrártámogatási rendszer átmeneti időszakára tekintettel ennek újabb meghosszabbításáról döntött, amelynek köszönhetően 2023. április 30-ig is elérhető a támogatás az érintettek számára.

Azon termelők részére pedig, akik már 2022-ben is éltek az előző hosszabbítás lehetőségével és bent maradtak a támogatási programban, csaknem 11,5 milliárd forint került a napokban odaítélésre.

A forrás komoly hozzájárulást jelent a tejágazatban működő gazdálkodók terheinek könnyítéséhez, mivel a szigorú higiéniai és takarmányozási előírások teljesítése jelentős többletköltséget ró rájuk.


 

Bánfi Kft.LiemzoFelső-Bácskai AgrolaborSapiro TranszHidromechanika Kft.Kovács GépszerAgromenza Bánfi Kft.Lidra bannerRoyal NyomdaBorda Gépipari Kft.Róna Tamás Kft.Agria BiztosításTexor Kft.CrhysatoxMizse-Plast3commNovomixNanosegment/Digitális birtok bannerCemolkerLaborniteKaszás OltványKirály-SzerszámRichter MérnökirodaWiraxVass AcélszerkezetHáromkő Bt.Atukavíz Kft.
PRINT LAPOK