Pályázatok
Támogatás állattartó telepek fejlesztésére
2022. January 18.
A tervek szerint februárban újranyílik a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című pályázati felívás, így lehetőség lesz nagyobb léptékű beruházások megvalósítására.

Az újranyitást a 2020 őszén megjelent kiírás óriási sikere indokolja. Akkor, a 360 milliárd forint keretösszegű felhívás kapcsán közel 473 milliárd forintra nyújtottak be támogatási igényt a kérelmezők.

A felhívás a már megismert feltételrendszer mellett lesz továbbra is elérhető, a támogatási intenzitás főszabályként 50%-os. A támogatás összegére vonatkozó feltételek is változatlanok: az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege célterületenként eltérően 5 és 100 millió forint között változik, de maximum kétmilliárd forint lehet.

Baromfitartók, sertéstartók, szarvasmarhatartók, juhtartók, kecsketartók, lótartók, nyúltartók, méhészek és még több más gazdasági haszonállattal foglalkozó állattartó számára nyílik ismét lehetőség támogatott módon új állattartó telepek létrehozására, a meglévők korszerűsítésére, az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésére.

A felhívás keretében azon támogatást igénylők is pályázhatnak, akik a jelen felhívás keretében már részesültek támogatásban, akár ugyanazon megvalósítási helyre is.

A támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint február végétől lesz lehetőség.

Ambrus Acél bannerHalaspackGB TradeSóstótargRóna TamásSamu GazdaboltMIzse-PlastÚjvári FOrgácsolóEuroklímaMSG Kft.CemolkerGordius InoxGeoteam LambdaDomokos SándornéBordaSwisspartsHotel HunorOtisMarázplastEurogreen TiszafaZambelli Colorfer Kft.WiraxNektárplastContireg Kft.Cad-ServerMeva-HuAgrofolkerThermodam
PRINT LAPOK