Köztér
Tájékoztató a termelővédelmi csomagról
2024. June 26.
Az Országgyűlés elfogadta a termelővédelmi törvénycsomagot, ezzel kapcsolatosan az Agrárminisztérium az alábbi szakmai tájékoztatóval segíti az érinttetek eligazodását a törvénymódosítás kapcsán.

Az Országgyűlés által elfogadott termelővédelmi törvénycsomag a 2015. évi XCVII. törvény (a továbbiakban: termékpiaci törvény) módosítása révén a meglévő piacszabályozási eszközök fejlesztésével és új szabályozási elemek megteremtésével javítja a termelők felvásárlókkal szembeni kiszolgáltatott helyzetét és jogi eszközökkel biztosít erősebb védelmet számukra, valamint megteremti a termeltetők és termelők közötti kapcsolatrendszer új jogi alapját. A legtöbb új szabály a szükséges felkészülési idő biztosítása érdekében 2025. január 1-jétől lép életbe.

A termelővédelmi csomag révén az alábbi szabályozási elemek kerülnek bevezetésre:

  • a 30 napon túli, késedelmes fizetések közvetlen szankcionálása;
  • a kockázat-megosztási rendelkezések kötelező elemei a zöldség-gyümölcs, sertés és baromfi ágazati szerződéseknek, valamint a vállalkozási típusú szerződéseknek;
  • a termeltetői együttműködés
  • foglalkozástól eltiltás a termelőknek járó ellenérték eltüntetéséért

A részletekről ITT olvashat.


MEVA-HUBorda Gépipari Kft.IlinoxOtis Bt.Med-PlastHotel Hunor - törölhetőIsterraForest PowerDPMG Zrt.Nanosegment 09.08.NektárplastSizolev 07.25.Lévay StúdióModinvestNRG Services Kft. 07.29.DigitasAgroforte GrainMizse-PlastGB-TradeCharlie HűtőCad-ServerPályázat Európa 08.01.Erforg-AimKovács ImreBerek-VízMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőMagyar PékségAboszol 08.01.
PRINT LAPOK