Köztér
Szüreti napok Tokajban
2022. September 24.
A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, hisz 1932 óta ünneplik, így idén immár 90 éves a rendezvény, melyet az idén szeptember 30. és október 2. között kereshetnek fel az érdeklődők.

A szervezők a háromnapos ünnepen a „Fehér borok, színes kultúra” jegyében Tokajban, a Kossuth téren várják az érdeklődőket. Lesz látványos szüreti felvonulás, szőlő-összeadási ceremónia (a borvidék polgármestereinek ünnepélyesen összeadott termésével), hagyományőrző csoportok előadásai.

A tokaji bor évszázadok óta meghatározó szerepet játszik nemzeti identitásunk alakulásában, így az esemény célja ennek a kulturális hagyománynak az ápolása, illetve a világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek a bemutatása Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai régiójában, a tokaji aszú névadó városában, Tokajban.

Tavaly közel tízezren fordultak meg a három nap alatt a városban, és minden bizonnyal idén is sok látogatót vonz majd a fesztivál, hisz minden korosztály számára biztosítanak izgalmas programokat a szervezők nemcsak a Kossuth téren, hanem annak környékén is.

A BORTÉR Tokaj-hegyalja kiváló boraival, a gasztrosétány finom ízekkel, a kézművesek és mesterségek utcája ajándéktárgyakkal várja a vendégeket. A sétáló utcában – vidám, szüreti hangulatban – térzenei koncertek, utcazenészek és utcaszínházi (gyerek) programok (népi játékok, kézműves foglalkozások, fotószínház) is szórakoztatják majd a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Különleges zenés programok, koncertek is várják a határainkon innen és túlról érkező különféle stílusok rajongóit. Mások mellett szeptember 30-án a BAGOSSY BROTHERS COMPANY, október 1-jén a BUDAPEST BÁR Behumi Dórival, Szűcs Krisztiánnal és Tóth Verával, október 2-án a LÓCI JÁTSZIK és a KISCSILLAG együttes ad koncertet.

A programokon való részvétel ingyenes.

További részletekért kövessék az esemény facebook oldalát: www.facebook.hu/tokajiszuretinapok, illetve a www.tokajszuretinapok.hu weboldalt.

(A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.)

ColasWiraxKer-TészLabornumHerbamixNektárplastHorizont GlobalHunlandEupackAkvastop QS 2000Kaszás OltványMizseplastHunitechTermo Kft.EndilineHotel HunorCad-ServerElső Beton bannerEtiveraDinaxSzilvási GroupSwisspartsGordius InoxStarfol PluszDe-Ba Kft.ContiregLani Építő
PRINT LAPOK