Pályázatok
Szőlőtelepítésre pályázhatunk
2022. November 04.
A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, idén november 2-a és november 30-a között ismét lehetőség van a szőlőültetvények szerkezetátalakításának támogatására vonatkozó egyéni tervek benyújtására.

A szőlőtermesztők körében népszerű intézkedés támogatási keretösszege a 2019-2023 közötti 34 millió euróról 50 millió euróra emelkedett – közölte az Agrárminisztérium.

Az elmúlt egy-két évben jelentősen növekedtek a támogatás alapjául szolgáló inputanyagok költségei. Ezért a piaci árak érvényesítése érdekében a támogatás alapjául szolgáló költségtáblák frissültek, azok már a 2022. évi árakat tartalmazzák.

A költségek aktualizálása mellett a támogatási intenzitás mértéke is emelkedik. Amennyiben az egyéni tervben az intézkedéssel érintett terület a fekvése szerinti földrajzi árujelző szerkezetátalakítási tervnek megfelel, a támogatási intenzitás mértéke a korábbi 50%-ról 60%-ra emelkedik. Abban az esetben pedig, ha az egyéni terv egyetlen szerkezetátalakítási tervnek sem felel meg, a támogatási intenzitás a korábbi 40%-ról 50%-ra növekszik.

További jó hír a szőlőtermesztőknek, hogy a Közös Agrárpolitika változásából fakadó, 2024-től érvényes új szabályozás nem tartalmaz számottevő módosítást a szőlőtelepítésekkel kapcsolatban. A támogatások alapjául szolgáló egyéni terveket továbbra is három évre lehet majd benyújtani, a korábbi évekhez hasonlóan november 2-a és november 30-a között.

Agroforte GrainOrbán KályhaSzalkai és TársaDPMG Zrt.DerulaGyümölcsgépMáté Metál 04.17.Magyar Pékség Kft.Atukavíz3Atukavíz1 05.01.-igHajdú László diófa banner - törölhetőMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőPályázat Európa Kft.CincillaAgrologica 04.17.VC 999 05.02.Ivóvíz6Charlie HűtőHorváth és HuszárFórum Plussz Kft,Atukavíz2Cincilla2Formula GPSzilágyi HűtőAgro NatúrtápGordius Solution tenderSzamos AblakHotel Hunor - törölhető
PRINT LAPOK