Növény
Szem előtt a gabonakivitel
2022. May 05.
Az állattenyésztők takarmányellátása, illetve a lakossági élelmiszerigények biztosítása érdekében a kormány két hónappal meghosszabbítja a gabona- olajos- és fehérjenövény kiviteli bejelentési kötelezettséget.

Az agrárminiszterünk szerint a korábban bevezetett gabona- olajos- és fehérjenövény kiviteli bejelentési kötelezettség sikeresnek minősíthető, az intézkedés elérte célját. A rendkívüli világpiaci kereslet ellenére sikerült elkerülni a hazai kivitel megugrását, így a belső ellátást sikerült megvédeni. Mivel az orosz-ukrán konfliktus továbbra is komoly bizonytalanságot hordoz a mezőgazdasági termények világpiacán, a hazai árumozgások szoros nyomonkövetése továbbra is szükséges. Kontrollra van ugyanis szükség ahhoz, hogy az élelmiszer- és a takarmányipar számára megfelelő mennyiségű termény álljon rendelkezésre.

Ennek megfelelően a kormány két hónappal – július közepéig – meghosszabbította az intézkedést. Ha úgy ítélik meg, hogy a készletet védeni kell, az állam élni fog elővásárlási jogával – hangsúlyozta a tárcavezető.

Berek-VízRollsped3commDamisol Kft.NektárplastMAPEI 05.20.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőSamu GazdaboltVC 999 05.28.Metall KraftDPMG Zrt.Med-PlastSzilágyi HűtőSteel ManufacturingTitan ContainersHotel Hunor - törölhetőMáté-MetálBorda Gépipari Kft.Pályázat Európa Kft.Agroforte GrainMizse-PlastDerula 05.28.Agro NatúrtápGB TradeDigitas Kft.Erforg-AimPolgári BankCharlie Hűtő
PRINT LAPOK