Gép
Sikeres a honi gépipar
2022. February 03.
Magyarország harmadik a benzinmotorok, ötödik az elektromos akkumulátorok és hatodik a dízelmotorok exportjában a világon.

Nagy István fogalmazott így a John Deere vállalat képviselőivel folytatott tárgyalások után Washingtonban. Agrárminiszterünk utalt arra is, hogy hazánk nemzetközi versenyképességét jól mutatja, hogy az előállított autóipari termékek 90,5%-át exportálják. A mezőgazdasági gépgyártás termelési értékének volumene 2021 első tizenegy hónapjában, éves viszonylatban 7,1 százalékkal emelkedett. Magyarországon piacvezető a John Deere traktor, 20-25%-os részesedéssel, de jelentős a kombájn értékesítés is.

A korszerű termesztéstechnológiák, gépek és eszközök használatával nemcsak a magyar agrárgazdaságok jövedelembiztonsága erősödik, de növekszik a hazai termelésű mezőgazdasági termékek mennyisége és minősége is. Éppen ezért az elmúlt időszakban a Vidékfejlesztési Program számos pályázati felhívása nyújtott támogatási lehetőséget gépek, eszközök beszerzéséhez.

Az elmúlt tíz esztendőben a hazai járműiparban már nem csak gyártás és összeszerelés zajlik, hiszen mérnökeink is részt vesznek a globális fejlesztésekben és az innovációvezérelt megoldásokban. A miniszter szerint a sikeres autóipar létrejöttéhez nagyban hozzájárult a magyar mezőgazdasági gépgyártás a színvonalas műszaki kultúra, a szaktudás kialakításával.

ColasHorizont GlobalSwisspartsLabornumKer-TészElső Beton bannerDinaxHunlandSzilvási GroupGordius InoxTermo Kft.ContiregStarfol PluszEupackEndilineDe-Ba Kft.Akvastop Cad-ServerHerbamixHotel HunorHunitechLani ÉpítőWiraxEtiveraNektárplastKaszás OltványMizseplastQS 2000
PRINT LAPOK