Állat
Pénzhez jutnak az állattartók
2023. January 03.
A napokban a juhágazat és tejelő szarvasmarhatartók termeléshez kötött támogatásaiban történik jelentős kifizetés, összesen 11 milliárd forint értékben.

A 2022-es esztendőben – az aszály, az inputanyagok és takarmány árának drasztikus emelkedése, a hitelfinanszírozási környezet kedvezőtlenebbé válása okán – felértékelődött az agrártámogatásokhoz kapcsolódó előleg és részfizetés szerepe az agrárium finanszírozásában. Ezért is volt fontos szempont, hogy minél többen részesüljenek egységes kifizetésben, és minden lehetséges jogcímen elkezdődhessen az utalás, az állattenyésztők és a gyümölcstermesztők termeléshez kötött támogatásai után is.

Magyarország kormánya megteremtette a feltételeit annak, hogy a mezőgazdasági termelők pénzügyi stabilitásainak növelésére és a termeléshez szükséges pénzügyi források finanszírozására idei esztendőben 322 milliárd forint értékben kerüljön sor előleg- és részfizetésre.

A héten 4,5 milliárd forint érkezik a termeléshez kötött anyajuh támogatás címén több mint ötezer juhászathoz és 6,5 milliárd forint a tejhasznú tehén támogatás keretében közel háromezer szarvasmarhatartó számára.


Király-SzerszámNanosegment/Digitális birtok bannerLaborniteBorda Gépipari Kft.Bánfi Kft.Lidra bannerSapiro TranszMizse-PlastCrhysatoxRóna Tamás Kft.LiemzoKaszás OltványRichter MérnökirodaAtukavíz Kft.Agromenza CemolkerAgria BiztosításKovács GépszerWiraxHáromkő Bt.NovomixVass AcélszerkezetFelső-Bácskai AgrolaborTexor Kft.Royal NyomdaHidromechanika Kft.3commBánfi Kft.
PRINT LAPOK