Pályázatok
Pályázatok tanácsadásra
2024. February 14.
Kiaknázható lehetőségek nyílnak a Közös Agrárpolitika (KAP) 2027-ig felhasználható hazai támogatási forrásait tartalmazó Stratégiai Tervében az ágazatban tevékenykedő szakmai szervezetek számára is.

Az egyedi tudásátadási és tanácsadási szolgáltatások támogatására irányuló új pályázati konstrukciók várhatóan a nyáron jelennek majd meg – ismertette Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár.

Várhatóan 2024 nyarán jelennek meg az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” és az „Új tanácsadási szolgáltatás indítása” című pályázati felhívások. A felhívások kedvezményezettjei – az eddigi kör kibővítésével – az egyéni szaktanácsadók és tanácsadó szervezetek mellett immár a szakmai-, szakmaközi és tenyésztő szervezetek is, amennyiben tanácsadási tevékenységgel segítik a jövőben az ágazatukban dolgozó gazdálkodókat, a tagjaikat és nem tagjaikat egyaránt.

Mindkét felhívás a tudástranszfer megvalósulását támogatja a mezőgazdaság, az erdészet, és az élelmiszeripar területén. Ugyanis cél, hogy az igényeknek leginkább megfelelő, a speciális szükségletekre reagáló tudásátadási szolgáltatásokat biztosíthassanak az ezzel foglalkozó szervezetek, amelyek elősegítik a hatékony gyakorlati alkalmazásokat és az innovációt, a gazdasági versenyképesség növelését, figyelembe véve a fenntarthatóság, környezet-, klíma- és talajvédelem, illetve az erőforrás-hatékonyság követelményeit is.

A támogatással lehetőség adódik a szervezeteknek a tudásátadási, innovációs és digitalizációs szolgáltatásaik korszerűsítésére is. Az „Új tanácsadási szolgáltatás indítása” című felhívással a szervezetek számára megnyílik a támogatás igénybevételnek a lehetősége olyan kiemelt tématerületeken, mint a környezet- és klímavédelmi ismeretek megerősítése vagy a generációs megújulás, a KAP stratégiai tervben meghatározott követelmények, az antimikrobiális rezisztencia leküzdése, a kockázatmegelőzés és –kezelés, az innovációs támogatás, a digitális technológiák, a fenntartható tápanyag-gazdálkodás, valamint a foglalkoztatási feltételek, munkáltatói kötelezettségek területén. Az új független tanácsadói szolgáltatások létrehozására irányuló projekt megvalósítása öt évre szóló, egy egyösszegű általány összeggel támogatható, és elsősorban a szükséges eszközök és képzettség kialakítására irányul majd.


Máté Metál 04.17.Atukavíz1 05.01.-igPályázat Európa Kft.Hajdú László diófa banner - törölhetőHotel Hunor - törölhetőMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőHorváth és HuszárAgrologica 04.17.Atukavíz2Szilágyi HűtőFormula GPCincilla2Magyar Pékség Kft.Atukavíz3Gordius Solution tenderAgroforte GrainSzamos AblakAgro NatúrtápCharlie HűtőVC 999 05.02.Ivóvíz6Fórum Plussz Kft,Orbán KályhaGyümölcsgépDPMG Zrt.CincillaDerulaSzalkai és Társa
PRINT LAPOK