Pályázatok
Pályázat méhészeknek
2022. June 09.
Az Agrárminisztérium 10 milliárd forint keretösszeggel meghirdette a méhek állatjóléti támogatását. A kérelmek benyújtására 2022. június 20. és 2022. július 19. között van lehetőség.

Agrárminiszterünk arra hívta fel a figyelmet, hogy az új vidékfejlesztési intézkedés bevezetésével a tárca segíteni kívánja a méhészeti ágazat hatékonyságának növelését, az állatjóléti feltételek javítását, és ezen keresztül a méhek egészségügyi problémáinak megelőzését. A támogatási konstrukció kizárólag a nyilvántartásban szereplő méhészek számára lesz elérhető. Különösen fontos feltétel, hogy az igénylő a támogatási kérelem beadását megelőzően, legalább három éve a tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről szóló rendeletben bejelentett és nyilvántartott méh-tenyészettel rendelkezzen.

A felhívás alapján támogatott tevékenység betartásáért – így a méhcsaládonként évente egy alkalommal 4 kg méz visszahagyására vonatkozó kötelezettség teljesítéséért - 15 eurónak megfelelő forintösszeg/méhcsalád/év támogatásban részesülhetnek az érintettek.

A támogatás kötelezettségvállalási időszaka 2022. július 01-től 2024. december 31-ig tart. A kérelmek benyújtására 2022. június 20. és 2022. július 19. között van lehetőség.  

A pályázati felhívás a www.palyazat.gov.hu oldalon elérhető.

 

WiraxEupackKaszás OltványEndilineElső Beton bannerSwisspartsQS 2000ColasDe-Ba Kft.EtiveraLabornumAkvastop Starfol PluszHorizont GlobalHerbamixHotel HunorDinaxCad-ServerGordius InoxKer-TészSzilvási GroupNektárplastMizseplastTermo Kft.Lani ÉpítőHunlandHunitechContireg
PRINT LAPOK