Pályázatok
Pályázat kisüzemek fejlesztésére
2022. February 03.
2022. február 14. és február 28. között újra megnyitják az igen népszerű, a mezőgazdasági kisüzemek támogatására szóló pályázatot.

A Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásai közül ez az egyik legnépszerűbb, mi sem bizonyítja jobban ezt az állítást, minthogy a kezdeményezésnek köszönhetően eddig több ütemben összesen nyolcezer támogatási kérelmet nyújtottak be a gazdálkodók. A döntések folyamatosan születnek, így már csaknem 3.800 érdeklődő részére folyósították a támogatás első részletét, ami több mint 4 millió forintot jelent nyertes pályázónként. Ennek köszönhetően már összesen mintegy 15,5 milliárd forint segíti a legkisebb termelőként működő gazdálkodókat terveik megvalósításában.

A cél, hogy segítsék az adottságaik és ambícióik alapján fejlődőképes mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és gazdasági több lábon állását. A mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére irányuló pályázati kiírást 2022. február 14. és 2022. február 28. között nyitják újra.

A felhívás keretében 15 ezer eurónak megfelelő forintösszegű, öt évre nyújtott egyösszegű átalány jellegű támogatásra lehet kérelmet benyújtani. A forrásra meghatározott kis üzemméretű őstermelők, mezőgazdasági termelőknek minősülő egyéni vállalkozók és szociális szövetkezetek pályázhatnak. Feltétel azonban, hogy a tartózkodási helynek, vagy székhelynek már a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban vidéki térségben kell lennie. A forrásokat a pályázók üzemméretük növelése érdekében többek között eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre vagy akár állatvásárlásra költhetik.

Szilágyi HűtőSzalkai és TársaAtukavíz3Hotel Hunor - törölhetőMagyar Pékség Kft.DerulaHajdú László diófa banner - törölhetőAtukavíz1 05.01.-igFormula GPOrbán KályhaMáté Metál 04.17.Ivóvíz6Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőCharlie HűtőDPMG Zrt.Horváth és HuszárCincilla2Gordius Solution tenderAgroforte GrainSzamos AblakGyümölcsgépFórum Plussz Kft,CincillaAtukavíz2Agro NatúrtápPályázat Európa Kft.Agrologica 04.17.VC 999 05.02.
PRINT LAPOK