Élelmiszer
Pálinkakiválóságok gálaestje
2022. December 06.
Ha pálinkáról beszélünk, a kereskedelmi pálinkafőzdék munkájának köszönhetően ma már egy magas minőségű, igazi gasztronómiai különlegességre gondolhatunk, mely nemzetünk egyik kiemelkedő produktuma és hungarikumaink egyike.

Így fogalmazott Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Nemzeti Pálinkakiválóság Program Díjátadó Gálaestjén, aki szerint egyetlen dolog van, ami nem változott a hosszú évek és sok változás során sem, az pedig a magyar ember pálinka szeretete

A minisztérium először 2014-ben hirdette meg a programot, melynek célja az volt, hogy hazai és külföldi piacon is ismert és elismert legyen a minőségi magyar pálinka. Az idei Nemzeti Pálinkakiválóság Programot ősszel hirdették meg, amelyre 16 pálinkaház összesen 103 tétellel nevezett. A számok azt mutatják, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is egyre népszerűbb a program a kereskedelmi főzdék körében. A szakmai zsűri véleménye alapján végül a 2022. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Programba nevezett termékek közül 13 Pálinkaház 67 tétele kapott minősítést. Ebből 49 tétel Pálinkakiválóság és 18 tétel TOP Pálinkakiválóság minősítést ért el.

A korábbi évek sikerei után idén is kiválasztották a TOP pálinkakiválóságnak minősített pálinkák közül az Agrárminisztérium pálinkáját. Ezt az elismerő címet 2022-ben a Lunczer Pálinkaház, fürtös meggy pálinka tétele kapja. Ez a családi pálinkafőzde a Dunkakanyarban fekvő Kosd településen található, és a Nemzeti Pálinkakiválóság Program létrehozásának évében alakult. A díjazott párlat sokéves magas színvonalon végzett munka, tanulás és kísérletezgetés beérett gyümölcse.


EndilineDinaxLani ÉpítőHerbamixHorizont GlobalContiregGordius InoxWiraxHunitechLabornumQS 2000Termo Kft.EupackEtiveraGalgóczi AutóCad-ServerKer-TészHotel HunorDe-Ba Kft.Atukavíz Kft.Akvastop MizseplastRugócenterSwisspartsNektárplastStarfol PluszColas
PRINT LAPOK