Élelmiszer
Pálinkák versenye
2024. June 29.
A 11. alkalommal megrendezett Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen a Magyarország legjobb pálinkája 2024. díjat a Brill Pálinkaház Vilmoskörte pálinkája érdemelt ki.

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka idei versenyére 341 nevezés érkezett, amelyek közül 286 részesült elismerésben, 29 arany, 146 ezüst és 91 tétel bronz minősítést kapott.

A díjátadó ünnepségen elhangzott: ezen az eseményen választják ki Magyarország legjobb pálinkáját és legeredményesebb pálinkafőzdéjét, éppen ezért az ilyen megmérettetéseken elismeréssel kell adózni azoknak, akik e nemes italt készítik, és akik pohárba varázsolják a gyümölcsök hamisítatlan esszenciáját.

Agrárminiszterünk szerint a pálinka több mint egy szeszes ital a magyarok számára. A pálinka ugyanis az egyes számú hungarikumunk, amit nemzeti kincsként tartunk számon. Az elmúlt 30 évben a magyar pálinka visszanyerte méltó rangját a gasztronómiában, a vendéglátásban és az idegenforgalomban, köszönhetően az elkötelezett főzdéknek, kereskedőknek és vendéglátóipari szakembereknek.

A pálinkatörvény 2008-as bevezetése és a 2004-ben megszerzett európai uniós védjegy, valamint a 2011-ben elért eredetvédettség mind hozzájárultak a pálinka minőségének és hírnevének növeléséhez. Köszönet illeti a gazdákat és a termelőket, akik kiváló minőségű magyar gyümölcsöt biztosítanak a jó pálinkához – vélekedett Nagy István.


Mizse-PlastMagyar PékségPályázat Európa 08.01.Cad-ServerBerek-VízKovács ImreAgroforte GrainDPMG Zrt.Aboszol 08.01.Lévay StúdióBorda Gépipari Kft.GB-TradeNRG Services Kft. 07.29.IlinoxIsterraMEVA-HUMed-PlastSizolev 07.25.Nanosegment 09.08.DigitasHotel Hunor - törölhetőForest PowerMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőModinvestCharlie HűtőNektárplastErforg-AimOtis Bt.
PRINT LAPOK