Köztér
Őstermelői munkaügyek
2024. March 29.
Hasznos információt tett közzé a Nemzeti Agrárkamara az őstermelők munkavállalókat foglalkoztatásáért. Bizonyára többeket érdekelhet.

Az őstermelői nyilvántartásba felvett mezőgazdasági őstermelők tevékenységük során az általános szabályok szerint munkaviszonyban, illetve egyszerűsített módon is foglalkoztathatnak munkavállalókat.

A foglalkoztatási feltételeket illetően a jogszabály speciális szabályokat külön az őstermelői munkáltatói körre nem határoz meg. Mezőgazdasági idénymunka, illetve alkalmi munka esetén figyelemmel kell lenni arra, hogy az a munkavállalóval korlátozott időtartamban végezhető, valamint az egy munkáltatónál alkalmi munka formájában foglalkoztatható munkavállalókra létszámkorlát is vonatkozik, az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvényben meghatározottak szerint. Az adóhatósághoz való bejelentést a munkavégzés megkezdéséig kell teljesíteni.  

Az ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Mezőgazdasági őstermelői tevékenységgel kapcsolatos alapvető munkaügyi ismeretek” témájú szórólapban adunk tájékoztatást.

Az őstermelői tevékenységgel kapcsolatos információkról a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján, a nyilvántartásba vételről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján, valamint adózási kérdésekben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldalán tájékozódhat. 


Mizse-PlastGB-TradeMEVA-HUMed-PlastForest PowerSizolev 07.25.Aboszol 08.01.Magyar PékségCharlie HűtőOtis Bt.Kovács ImreBerek-VízErforg-AimNanosegment 09.08.NRG Services Kft. 07.29.Borda Gépipari Kft.Hotel Hunor - törölhetőDigitasPályázat Európa 08.01.DPMG Zrt.Agroforte GrainLévay StúdióCad-ServerNektárplastIsterraMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőModinvestIlinox
PRINT LAPOK