Pályázatok
Őshonos állatfajtákat támogatnak
2022. January 04.
Új felhívás jelent meg „A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” címmel.

A gazdálkodók január 3. és január 31. között pályázhatnak erre a tevékenységre. A felhívás célja az alacsony létszámú védett őshonos, veszélyeztetett mezőgazdasági és fajtarekonstrukció alatt álló mezőgazdasági állatfajták életképes állományának fenntartása azok természetes helyén, a fajták hagyományos tartási, takarmányozási körülményei között.

Az elérhető támogatás mértéke támogatott fajtánként átlagosan 50%-kal nőtt a korábbi támogatáshoz képest.  A kötelezettségvállalási időszak idén január 1-jén indul és 2024. december 31-ig tart. A támogatáshoz 2023 januárjában is lehet majd csatlakozni, a 2023-ban pályázók számára szintén 2024. december 31-ig tart majd a kötelezettségvállalási időszak az agrárminisztérium közlése szerint.

Fontos újdonság, hogy a támogatható fajták köre az eddigiekhez képest a fekete mangalica sertés, az akhal-teke és a muraközi ló, valamint a kárpáti borzderes szarvasmarha fajtákkal bővül. A magyar merinó juhfajta esetén kizárólag az „A” és „a” főtörzskönyvbe sorolt egyedek vonatkozásában lehet támogatási kérelmet benyújtani. A támogatás korábbi években megismert struktúrája megmaradt.

A pályázati felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon ismerhetők meg.

 

Király-SzerszámRóna Tamás Kft.Kovács GépszerCrhysatoxKaszás OltványAtukavíz Kft.Mizse-PlastBánfi Kft.Sapiro TranszCemolkerNovomixVass AcélszerkezetBánfi Kft.Felső-Bácskai AgrolaborWiraxBorda Gépipari Kft.Háromkő Bt.LiemzoNanosegment/Digitális birtok bannerAgria BiztosításAgromenza Richter MérnökirodaLidra bannerTexor Kft.LaborniteHidromechanika Kft.3commRoyal Nyomda
PRINT LAPOK