Pályázatok
Öntözésfejlesztés kedvezőbben
2022. November 16.
Jó hír az öntözésfejlesztésben gondolkodóknak: a szakminisztérium 30 százalékkal megemelte az elszámolható kiadási összegeket – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Az öntözésfejlesztést szolgáló beruházások sikeres megvalósítása érdekében az Agrárminisztérium 30 százalékkal megemelte a megvalósításhoz kapcsolódóan elszámolható kiadási összegeket a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” című pályázat vonatkozásában

A tárcavezető hangsúlyozta: a fejlesztések megvalósításához kapcsolódóan elszámolható kiadási összegek az emeléssel a jelenlegi piaci árakhoz lettek igazítva, így a gazdák még nagyobb biztonsággal valósíthatják meg tervezett beruházásaikat.

Agrárminiszterünk szerint az öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaság versenyképességének megtartásához és további növeléséhez elengedhetetlen. Különösen fontos ezt hangsúlyozni az idei évben, amikor Magyarország termőterületeinek nagy részét súlyos szárazság sújtotta, tehát közös érdekünk az öntözött területek nagyságának a növelése. Ehhez nyújt segítséget a kiírás, amely átfogóan biztosít fejlesztési forrást minden, az öntözéshez kapcsolódó tevékenységhez.

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy az öntözésfejlesztési támogatás évek óta folyamatosan a gazdák rendelkezésére áll, és a kérelmek beadására ennek a pályázati konstrukciónak a keretében még 2023. június 30-ig van lehetőség.


 

3commAgro NatúrtápVC 999 05.28.GB TradeMetall KraftMizse-PlastMed-PlastMAPEI 05.20.Damisol Kft.Pályázat Európa Kft.Berek-VízMáté-MetálSzilágyi HűtőCharlie HűtőRollspedDerula 05.28.Polgári BankDigitas Kft.DPMG Zrt.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőErforg-AimHotel Hunor - törölhetőNektárplastBorda Gépipari Kft.Samu GazdaboltTitan ContainersSteel ManufacturingAgroforte Grain
PRINT LAPOK